Hoe Hippeastrum Te Transplanteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Hippeastrum Te Transplanteren?
Hoe Hippeastrum Te Transplanteren?

Video: Hoe Hippeastrum Te Transplanteren?

Video: Hoe Hippeastrum Te Transplanteren?
Video: РАЗМНОЖЕНИЕ ГИППЕАСТРУМА ДЕЛЕНИЕМ ЛУКОВИЦЫ | Уход за растением 2024, Maart
Anonim

Hippeastum is een bolvormige vaste plant die een jaarlijkse rustperiode en een transplantatie nodig heeft. Hippeastrum wordt het meest gekocht in de vorm van bollen, hoewel het zich goed voortplant door zaden.

Bollen klaar om te planten
Bollen klaar om te planten

instructies:

Stap 1

Nadat de hypeastrum is uitgebloeid en de zaden rijp zijn, wordt de bloempijl verwijderd, tot aan de basis afgesneden en wordt de plant overgebracht naar de accumulatie van energie voor de volgende bloei. Bijna elke bol probeert opnieuw te bloeien en laat onmiddellijk na de eerste een pijl los, maar dit kan alleen worden toegestaan voor die bloemen met een diameter van bijna 10 cm, anders zal het voor de hippeastrum moeilijk zijn om de winter te overleven. Na de bloei moet je de plant vaak water geven en wekelijks stikstofmeststoffen toedienen, zodat tot het einde van de hippeastrum zoveel mogelijk bladeren groeit en de bol in diameter toeneemt. In de middelste baan begint het hippeastrum vanaf half augustus te worden voorbereid op de rustperiode. Watergift wordt verminderd, vergelende bladeren worden afgesneden. Als er 1-2 bladeren op de bol zitten, stop dan volledig met water geven. Als de bladeren na een week niet afvallen, snijd ze dan bij de wortel af en haal de bol uit de pot. Verpakt in 2-3 lagen papier of oude kranten en in de koelkast, in het groentevak.

Stap 2

Voor overwintering worden hypeastrumbollen in oktober-november verzonden en in maart uitgenomen voor transplantatie. Deze plant heeft geen ruime pot nodig, omdat de hippeastrum in de open ruimte bladeren zal krijgen in plaats van bloemen. Ruime potten worden gebruikt voor het kweken van zaailingen gedurende de eerste 5-7 jaar na het planten en voor het reanimeren van bollen in slechte staat. Voor een gezonde en sterke bol, die net uit de overwintering is gehaald en wordt geplant in de hoop op bloei, mag de afstand van de bol tot de wanden van de pot niet groter zijn dan 1 cm. De bol wordt voor het planten gecontroleerd, indien rot en natte plekken worden gevonden, ze worden met een scherp mes afgesneden tot gezond weefsel, waarbij plakjes met schitterend groen worden verwerkt. Verwijder gedroogde wortels en plant in een voorbereide pot.

Stap 3

Als er kinderen op de bol worden gevormd, worden deze verwijderd en apart geplant, omdat de plant met kinderen zal niet bloeien. Een drainagelaag van 2-3 cm wordt op de bodem van de hippeastrumpot geplaatst, daarop is een laag vruchtbare grond, licht bevochtigd. De grondlaag moet zo hoog zijn dat de bol een derde boven het grondoppervlak uitsteekt; het is onmogelijk om het hippeastrum te verdiepen. De lamp wordt in het midden geplaatst, de lege ruimte ertussen en de wanden van de pot wordt gevuld met aarde en de pot met hypeastrum wordt op de lichtste vensterbank geplaatst, indien nodig, de achtergrondverlichting uitrustend met fluorescentielampen.

Stap 4

Gedurende 10-14 dagen na het planten wordt het hippeastrum niet bewaterd, zodat het een bloempijl afgeeft. Water geven begint pas als de knoppen opengaan. Bij het water geven komt de plant onmiddellijk in de groeifase en veel bladeren laten geen energie over voor de bloem, daarom wordt de hippeastrum zo lang niet bewaterd. Dan gaat de groei van het hippeastrum en de verzorging ervan volgens hetzelfde schema verder - intensief water geven en voeren, en in de herfst wordt de bol uit de pot gehaald om voor de winter te worden gezet en in de lente geplant.

Aanbevolen: