Hoe Knoflook In Het Land Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Knoflook In Het Land Te Kweken?
Hoe Knoflook In Het Land Te Kweken?

Video: Hoe Knoflook In Het Land Te Kweken?

Video: Hoe Knoflook In Het Land Te Kweken?
Video: Knoflook kweken - teentjes in de grond planten 2024, Maart
Anonim

Om knoflook te kweken, kiezen ze gebieden met vruchtbare leembodems, gelegen op droge en goed verlichte plaatsen. In augustus worden superfosfaat, dolomietmeel en humus of compost in de grond gebracht.

Hoe knoflook in het land te kweken?
Hoe knoflook in het land te kweken?

instructies:

Stap 1

Voor het planten moet de grond worden gegraven tot een diepte van 18-20 cm, waarna de bedden moeten worden geëgaliseerd en een beetje verdicht. De grond moet worden behandeld met een oplossing van kopersulfaat, het wordt bereid met een snelheid van 40 g per 10 liter water. Gebruik 1 liter van deze oplossing per 10 vierkante meter. m. landingen. Daarna is de grond bedekt met een film tot het planten.

Stap 2

Voor het planten in de herfst nemen ze knoflook van de laatste verse oogst, selecteren ze gezonde droge bollen en verdelen ze in kruidnagel. In dit geval mag geen schade worden toegestaan. De kruidnagels zijn in grootte ingedeeld, met de nadruk op groot, medium en klein, hierdoor kunt u uniforme scheuten krijgen.

Stap 3

De in fracties ontlede kruidnagels worden gewassen met een oplossing van natriumchloride. Neem voor de bereiding 3 eetlepels zout per 5 liter water. Daarna worden de kruidnagels gedurende 1 minuut in een oplossing van kopersulfaat (1 eetlepel per 10 liter water) geplaatst en vervolgens op de bedden geplant zonder te wassen.

Stap 4

Winterknoflook moet 35-45 dagen voor het begin van koud weer worden geplant. Gedurende deze tijd moet hij de tijd hebben om een goed wortelstelsel te vormen, dat 10-12 cm diep in de grond dringt, terwijl de bladeren niet uit de plant mogen ontspruiten.

Stap 5

Langs elk bed worden groeven gemaakt met een diepte van 6-8 cm op een afstand van 20-25 cm van elkaar, er worden tanden in gelegd. Van het grondoppervlak tot elk van hen moet er 4-5 cm zijn, en tussen hen - van 6 tot 8 cm, voor kleine fracties kan deze afstand worden verkleind. De tanden moeten verticaal worden geplaatst met de onderkant naar beneden of op hun zij worden gelegd. Na 2-3 weken moet turf of humus op de bedden worden gegoten, de laagdikte moet ongeveer 2 cm zijn.

Stap 6

Zaailingen verschijnen in het vroege voorjaar, ze moeten worden losgemaakt tot een diepte van 2-3 cm. Tussen mei en begin juli moet knoflook worden bewaterd met ongeveer 10-12 liter water per vierkante meter. m. landingen. Watergift wordt eenmaal per 8-10 dagen uitgevoerd, het moet 20 dagen voor het oogsten worden gestopt.

Stap 7

Als de plant 3-4 bladeren heeft, is de eerste voeding klaar. Gebruik hiervoor 1 eetlepel ureum per 10 liter water. Knoflook wordt bewaterd door te sprenkelen en verbruikt ongeveer 2-3 liter oplossing per vierkante meter. m. Twee weken na de eerste voeding wordt de tweede uitgevoerd, waarvoor ze 2 eetlepels nitrophoska of nitroammophoska nemen en verdunnen in 10 liter water.

Stap 8

De derde keer bemesting wordt toegepast in het tweede decennium van juni, wanneer de bol zich begint te vormen. Neem hiervoor 2 eetlepels gemalen superfosfaat per 10 liter water, het verbruik van de oplossing is ongeveer 5 liter per 1 vierkante meter. m. landingen. Eind juni of begin augustus beginnen ze met het oogsten van knoflook.

Aanbevolen: