Welk Behang Om Te Kiezen Voor De Slaapkamer

Welk Behang Om Te Kiezen Voor De Slaapkamer
Welk Behang Om Te Kiezen Voor De Slaapkamer

Video: Welk Behang Om Te Kiezen Voor De Slaapkamer

Video: Welk Behang Om Te Kiezen Voor De Slaapkamer
Video: Vliesbehang behangen: hoe breng je het aan? | Wanden en Plafonds | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

De keuze van behang voor de slaapkamer is geen gemakkelijke taak, omdat de slaapkamer een plek is waar een persoon niet alleen slaapt, maar ook rust: hij krijgt kracht voor de hele volgende dag. Bij het kiezen van behang moet u speciale aandacht besteden aan hun kleur, evenals het uiterlijk en patroon.

Welk behang om te kiezen voor de slaapkamer
Welk behang om te kiezen voor de slaapkamer

Het patroon en de kleur van het behang beïnvloeden de grootte en vorm van de kamer. Niet in de letterlijke zin natuurlijk, alleen visueel, daarom moet de selectie van behang verstandig worden benaderd.

Het eerste dat u moet onthouden, is dat warme tinten de ruimte van de kamer visueel vergroten, terwijl koude tinten deze verkleinen, maar de kamer een speciaal comfort geven.

Het probleem van een smalle lange kamer is eenvoudig op te lossen door middel van behang in een warme tint met een horizontaal patroon. Ze zijn op de smalste muur gelijmd, waardoor de kamer visueel "juiste" vormen krijgt.

Behang met diagonale patronen verbergt perfect visueel mislukte nissen, evenals uitsteeksels, waardoor het interieur een speciale dynamiek krijgt.

Als u niet tevreden bent met de hoogte van het plafond, dan kan dit probleem worden opgelost door het "juiste" behang te selecteren. Hoge plafonds lijken visueel lager als de muren in de kamer bedekt zijn met horizontaal gestreept behang of als de kleur van het plafond overeenkomt met het behangpatroon. Lage plafonds lijken visueel hoger als het behangpatroon verticale strepen heeft.

Wat betreft de kleur van het behang zelf, de meest succesvolle kleuren zijn pasteltinten, bijvoorbeeld lichtgeel, lila, blauw, beige, enz.

Welk materiaal te kiezen voor de slaapkamer

Papierbehang is een uitstekende optie die absoluut geen gevaar vormt voor de menselijke gezondheid, maar hun grote nadeel is een korte levensduur.

Vinylbehang is niet de beste optie voor de slaapkamer. Hoewel dergelijke achtergronden een lange levensduur hebben, laten ze geen lucht door, wat natuurlijk een obstakel zal zijn voor normale rust.

Vliesbehang, ideaal voor de slaapkamer, omdat ze ademend, duurzaam, gemakkelijk te plakken zijn, maar het nadeel is de hoge prijs.

Textielbehang is ook een goede optie voor het plakken van een slaapkamer. Ze zijn mooi, veilig, gemaakt om comfort te geven aan het pand. Het enige negatieve is de prijs.

Aanbevolen: