Hoe Een Sprei Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Sprei Te Kopen?
Hoe Een Sprei Te Kopen?

Video: Hoe Een Sprei Te Kopen?

Video: Hoe Een Sprei Te Kopen?
Video: Ikea-winkel in Antalya, meubelprijs in 2021, videobeoordeling van goederen 2024, Maart
Anonim

Bij het inrichten van een slaapkamer is het erg belangrijk om met succes een sprei te kiezen, omdat deze in textuur en kleur moet worden gecombineerd met andere elementen van de kamer en tegelijkertijd zijn functies moet vervullen. Je kunt het zelf naaien, maar gezien de ruime keuze in winkels, is het veel handiger om een kant-en-klare sprei te kopen.

Hoe een sprei te kopen?
Hoe een sprei te kopen?

instructies:

Stap 1

Om te voorkomen dat het bed er te massief uitziet in een kleine slaapkamer, kiest u een sprei die bij de muren en de vloer past en vermijdt u glanzende stoffen in koude kleuren.

Stap 2

Onthoud aan welke kant van de wereld de slaapkamerramen uitkijken. Voor noordelijke kamers is het beter om de voorkeur te geven aan spreien in een warme gouden of perzikkleur. Als de slaapkamer vaak kil is, kies dan voor warme tinten: geel, roze, oranje, delicate crème of neutrale tinten.

Stap 3

Om kleur aan de slaapkamer toe te voegen, moet je een sprei kopen met een bloemmotief, een bloemmotief, plotschetsen, etnische ornamenten, een geometrisch patroon en dierenmotieven. Houd er rekening mee dat het tegelijkertijd een enkel harmonieus ensemble moet creëren met andere textielelementen: gordijnen, tapijt, stoffering, enz.

Stap 4

Als je het interieur vaak wilt veranderen - koop een dubbelzijdige sprei, dan kun je de kleur van je bed minstens elke dag veranderen. Moderne fabrikanten bieden ook een symbiose van spreien met een deken, dus u kunt veel besparen als u voor deze oplossing kiest.

Stap 5

Wees voorzichtig met items zoals ruches, plooien, koorden, hangers, sint-jakobsschelpen, valletjes, oogjes, strikken, enz. In combinatie met meubels en andere decorelementen kunnen ze de elegantie van stijl benadrukken, maar de verkeerde keuze, overmatige decoratie kan de slaapkamer te popachtig en pretentieus maken, wat de slechte smaak van de ontwerper benadrukt.

Stap 6

Wil je je bed altijd netjes en egaal zien, kies dan voor een gewatteerde sprei. Door zijn molligheid verbergt het alle oneffenheden in het bed goed, zo'n effect bereik je nooit met een gewone dunne sprei of deken.

Stap 7

Kies het materiaal waarvan de sprei wordt gemaakt, let niet alleen op de kleur en textuur, maar ook op de duurzaamheid van het gebruik, de mogelijkheid om te wassen, weerstand tegen vlekken en of het veel kreukt. Spreien gemaakt van zijde, linnen, pluche, jacquard, satijn zien er erg stijlvol uit, terwijl ze kunnen worden versierd met kant of bont.

Aanbevolen: