Hoe Bramen In Het Land Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Bramen In Het Land Te Kweken?
Hoe Bramen In Het Land Te Kweken?

Video: Hoe Bramen In Het Land Te Kweken?

Video: Hoe Bramen In Het Land Te Kweken?
Video: Bramen snoeien: Hoe en wanneer? 2024, Maart
Anonim

Er wordt aangenomen dat bramen de gevaarlijkste bes zijn om te oogsten. Het is bijna onmogelijk om een struik eraf te trekken zonder alle handen te krabben. Daarom planten veel mensen deze heerlijke bes liever niet in hun datsja. En tevergeefs, want nu zijn er veel soorten die geen doornen hebben. U moet echter weten hoe u bramen op de juiste manier kunt laten groeien.

Hoe bramen in het land te kweken?
Hoe bramen in het land te kweken?

instructies:

Stap 1

Kies een landingsplaats. Bramen houden van vruchtbare grond en een overvloed aan zon, maar kunnen absoluut niet tegen harde wind.

Stap 2

Bramen kunt u het beste in het voorjaar planten. Kies gezonde, stevige zaailingen om te planten. Het is beter om bij vertrouwde mensen te kopen, omdat ze onder het mom van deze bes vaak gewone frambozen verkopen, waardoor de prijs meerdere keren wordt verhoogd. De zaailingen moeten er netjes uitzien, ze mogen geen breuken of scheuren hebben.

Stap 3

Graaf een klein maar diep gat onder elke zaailing. De onderlinge afstand moet minimaal 2 meter zijn. Meststof toevoegen: een halve liter houtas, een halve emmer mest en 100 gram superfosfaat. Houd de grond vochtig bij het planten.

Stap 4

Na het einde van het planten is het noodzakelijk om de grond te vertrappen en voorzichtig water te geven. Bestrooi de bovenkant licht met turf of humus. Dan moet je de stengel afsnijden. Gebruik een snoeischaar om deze procedure uit te voeren zodat er slechts 2-3 knoppen aan de struik blijven.

Stap 5

Bramen moeten goed verzorgd worden. Rijd op een afstand van 15-20 centimeter van de struik een pin in en bind er een zaailing aan vast. Vergeet niet om de plant constant water te geven. Onder normale weersomstandigheden zijn twee emmers per week voldoende voor bramen. Bovendien is het elk jaar nodig om de bes te voeren. Eén struik heeft ongeveer 7 emmers mest en 50 gram ammoniumnitraat nodig.

Aanbevolen: