Wat Zijn Toiletreservoirs

Wat Zijn Toiletreservoirs
Wat Zijn Toiletreservoirs

Video: Wat Zijn Toiletreservoirs

Video: Wat Zijn Toiletreservoirs
Video: lekkende wc mp4 2024, Maart
Anonim

Een spoelreservoir is een essentieel kenmerk van een toiletruimte in een beschaafde woon- of werkruimte. Tegenwoordig zijn stortbakken ontworpen om de ruimte in de wasruimte te optimaliseren en visuele aantrekkingskracht, functionaliteit en hoogwaardige materialen te combineren.

Wat zijn toiletreservoirs
Wat zijn toiletreservoirs

Er zijn drie manieren om de stortbak ten opzichte van het toilet te installeren. De tank kan er hoog boven worden gemonteerd, dicht bij het plafond. Dit type installatie komt vooral veel voor in oude Sovjetgebouwen. In dit geval wordt een extra buis gebruikt om op het toilet aan te sluiten. Het voordeel van zo'n verbinding is dat het water dat van grote hoogte naar beneden stroomt alles goed wegspoelt op zijn pad.

In een ander geval wordt de stortbak op het toilet geïnstalleerd, ermee verbonden met een korte rubberen manchet. Deze methode is handig bij het vervangen van een oude stortbak door een nieuwe zonder het toilet te demonteren. De meest succesvolle oplossing is natuurlijk om de hele structuur te vervangen. Tegelijkertijd is de tank op een speciale toiletbril gemonteerd en neemt de hele structuur minder ruimte in beslag.

Bij een grote onderhoudsbeurt is het beter om de derde installatiemethode te gebruiken met een wandgemonteerde of ingebouwde tank. Deze tanks zijn gemaakt van duurzaam polyethyleen. Ze hebben de vorm van een plastic bus met bevestigingsoren en pijpgaten. Dit alles is ingemetseld in de muur en buiten is er alleen een knop om het water door te spoelen. Reparatie van zo'n tank wordt gedaan door het gat in de muur dat bedoeld is voor de knop. Het is belangrijk om waterfilters te gebruiken bij het installeren van een dergelijk ontwerp.

Naast de installatiemethoden verschillen de tanks in de kenmerken van het triggerapparaat. Het kan zij- en bovenkant zijn. In een tank met een bovenste locatie in het midden van het deksel, is er een kop die omhoog moet worden getrokken of een knop die moet worden ingedrukt. Voor een hoge tank is een dergelijk mechanisme natuurlijk niet geschikt. Het maakt gebruik van een zij-afdalingsmechanisme waarbij een ketting aan de zijkant wordt vastgemaakt. Beide opties kunnen automatisch of handmatig zijn.

Het automatische mechanisme verwijdert al het opgehoopte water uit de tank. Hierop zie je soms twee knoppen, waarvan er één je minder water laat weglopen. Het handmatige mechanisme giet water net zoveel als je wilt.

De stortbakken kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. De mooiste en meest voorkomende onder moderne sanitairfabrikanten zijn faience-producten. De meest duurzame zijn gietijzeren stortbakken, maar vanuit ontwerpoogpunt onderscheiden ze zich niet door elegantie. Kunststof producten zijn licht van gewicht en soms vrij compact, maar ze kunnen gemakkelijk beschadigd raken tijdens installatie en verder gebruik.

Aanbevolen: