Hoe Zorg Je Voor Pijlwortel?

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Voor Pijlwortel?
Hoe Zorg Je Voor Pijlwortel?

Video: Hoe Zorg Je Voor Pijlwortel?

Video: Hoe Zorg Je Voor Pijlwortel?
Video: Hoe zorg je voor goede akoestiek? | Vragen van Kinderen 2024, Maart
Anonim

Arrowroot is een geslacht van bladverliezende sierplanten van de familie arrowroot, geliefd bij bloemisten en tuinders over de hele wereld. Het thuisland van arrowroot zijn de tropische bossen van Zuid-Amerika, daarom is deze plant, ondanks zijn algemene pretentie, extreem veeleisend voor het waterregime.

Hoe zorg je voor pijlwortel?
Hoe zorg je voor pijlwortel?

Noodzakelijk

Meststoffen, bezonken water, geëxpandeerde klei, aarden mengsel, fluorescentielampen

instructies:

Stap 1

Zet de plant in de lichtste kamer. Arrowroot heeft helder diffuus licht nodig, maar kan niet tegen direct zonlicht - hierdoor drogen de bladeren uit. Een alternatieve optie is kunstverlichting met fluorescentielampen. Ze moeten in totaal 16 uur per dag werken.

Stap 2

Let op de kwaliteit van de grond. Ideal is licht zuur, met een pH-waarde van ongeveer zes. Een geschikt mengsel kan bijvoorbeeld worden gemaakt van humus, blad- en veengrond in een verhouding van 1: 1: 1 of turf, tuingrond en zand (ook 1: 1: 1). Vergeet een goede afwatering niet; hiervoor zijn geëxpandeerde klei, grof zand, scherven geschikt. Eventueel kun je wat houtskool toevoegen.

Stap 3

Voorzie de arrowroot van het juiste temperatuurregime. Deze thermofiele plant verdraagt geen kou of oververhitting. De optimale luchttemperatuur in de lente-zomerperiode is 22-24 graden en van oktober tot februari - 18-20 graden.

Stap 4

Creëer geen tocht in de ruimte waar de plant staat en houd deze uit de buurt van radiatoren. Binnenomstandigheden zijn niet erg goed voor arrowroots, ze groeien het beste in terraria en kassen.

Stap 5

Zorg voor de luchtvochtigheid in de lucht. Het moet minimaal 80 procent zijn, idealiter maximaal 90. Bovendien moeten pijlwortels regelmatig worden gespoten. Vóór de procedure moet het water worden verdedigd en moet de grond worden bedekt met cellofaan om stagnatie en bederf te voorkomen. In de pallet waar de pot op staat, is het goed om de bevochtigde geëxpandeerde klei te plaatsen. Overdrijf het niet: te veel water geven aan de stengels zal cellulaire turgor beginnen te verliezen, wat leidt tot rotting.

Stap 6

Douche de plant van tijd tot tijd. Dit zal helpen om stof effectief van de bladeren te verwijderen. Vergeet tijdens de procedure niet om de pot af te dekken met een plastic zak.

Stap 7

Voer arrowroot twee keer per maand. Afwisselend verdunde minerale en organische meststoffen voor sierbladplanten.

Stap 8

Snoei verwelkte bladeren. Houd er rekening mee dat in binnenomstandigheden de toppen van gezonde bladeren de neiging hebben uit te drogen - ondanks alle "waterbehandelingen".

Stap 9

Let op het "gedrag" van arrowroot: onder gunstige omstandigheden zijn de bladeren horizontaal gerangschikt, onder ongunstige omstandigheden vouwen ze samen en strekken ze zich naar boven uit.

Stap 10

In geval van schade door ongedierte - spint of trips - behandel de bladeren met insecticiden. Voor de volledige vernietiging van insecten moet de behandeling meerdere keren worden herhaald.

Aanbevolen: