Moet Ik Peperzaden Weken Voordat Ik Zaailingen Plant?

Moet Ik Peperzaden Weken Voordat Ik Zaailingen Plant?
Moet Ik Peperzaden Weken Voordat Ik Zaailingen Plant?

Video: Moet Ik Peperzaden Weken Voordat Ik Zaailingen Plant?

Video: Moet Ik Peperzaden Weken Voordat Ik Zaailingen Plant?
Video: Pepers kweken | Pepers zaaien | Pepers kweken in pot 2024, Maart
Anonim

Veel tuinders zijn er zeker van dat het eenvoudigweg nodig is om peperzaden te weken voor het planten, omdat dankzij deze procedure het plantmateriaal wordt gedesinfecteerd en de kieming wordt versneld. Het is echter vermeldenswaard dat u zelfs zonder weken een uitstekende oogst van peper kunt laten groeien.

Moet ik peperzaden weken voordat ik zaailingen plant?
Moet ik peperzaden weken voordat ik zaailingen plant?

Om een goede oogst van een bepaald gewas te laten groeien, is het noodzakelijk om de selectie en voorbereiding van zaden voor zaaien vakkundig te benaderen, omdat hun ontkieming afhangt van de kwaliteit van het plantmateriaal. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de optimale plantdata, gebaseerd op de klimatologische omstandigheden in uw regio, om de zaailingen in de toekomst in de grond te planten wanneer de spruiten sterker worden voor een dergelijke "beweging". Als u niet zeker bent van de kwaliteit van de zaden, of om de een of andere reden te laat bent met planten, moet u niet nalaten de zaden in water of een speciale oplossing te weken.

Om te bepalen of je zaden moet weken voordat je zaailingen plant, moet je weten waarom weken in het algemeen nodig is. Deze procedure wordt dus alleen om twee redenen toegepast:

  • voor desinfectie van plantmateriaal;
  • voor snelle ontkieming van zaden.

Dat wil zeggen, het is niet nodig om het plantmateriaal voor het zaaien in water / oplossing te plaatsen, als u zeker bent van de kwaliteit van de zaden en niet te laat bent met planten. Als oude zaden echter worden gebruikt voor het kweken van zaailingen of worden gekocht in een niet-geverifieerde winkel / kraam, dan is het eenvoudigweg noodzakelijk om het plantmateriaal in een desinfecterende oplossing te bewaren, omdat deze procedure geïnfecteerde zaden van schimmel of schimmelsporen zal verwijderen, die, zoals u weet, planten verder kan vernietigen.

Het kan geen kwaad om de peperzaden in gewoon water of een speciale oplossing te bewaren als het zaaien om de een of andere reden niet op tijd is gedaan en het planten is uitgesteld. Gemiddeld versnelt het weken van de zaden hun ontkieming met drie tot vijf dagen, en de spruiten komen vriendelijker uit.

Over het algemeen is peper een van de meest grillige planten, het duurt 7 tot 14 dagen om te ontkiemen. Daarom, als je besluit om dit type cultuur voor de eerste keer te planten, verwaarloos dan niet het weken van de zaden, in dit geval kun je veel gezondere zaailingen kweken, met een minimum aan zenuwen.

Aanbevolen: