Hoe Een Landgasboor Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Landgasboor Te Kiezen?
Hoe Een Landgasboor Te Kiezen?

Video: Hoe Een Landgasboor Te Kiezen?

Video: Hoe Een Landgasboor Te Kiezen?
Video: HOE KIES JE EEN CARRIERE? GA DOEN WAT JE ÈCHT LEUK VINDT | ELISE BOERS 2024, Maart
Anonim

Voor de constructie van een zomerhuisje is een onmisbare assistent een grondboor op benzine, die tijd en moeite bespaart bij het boren van gaten voor het planten van bomen en struiken, het installeren van een paalfundering, hekpalen en andere constructies. Voor elk type werk is een specifiek type boor geschikter, dus u moet het kiezen rekening houdend met veel parameters.

Hoe een landgasboor te kiezen?
Hoe een landgasboor te kiezen?

Lichte gasboren

Gasboren met één aandrijving zijn geschikt voor het werken in zandsteen, zwarte grond en leem tot twee meter diep. Bij het kopen van dergelijke modellen moet u op een aantal factoren letten.

- Het vermogen van de unit wordt aangegeven in de kenmerken in pk's en is van invloed op de kosten. Hoe groter het is, hoe langer en productiever het werk op de site zal zijn. Voor eenvoudige apparaten is het vermogen niet groter dan 3 l / s.

- Cilinderinhoud, gemeten in kubieke centimeters. Voor zanderig terrein is bijvoorbeeld hitachi da200e met een inhoud van 33 kubieke meter geschikt. cm en een inhoud van 1,5 l/s. En voor klei wordt aanbevolen om een gereedschap te nemen met minimaal 40 kubieke meter. cm: ijzeren mol E53 (2,5 l/s, 52 cc).

Het koppel van de motor-boor is afhankelijk van het volume, d.w.z. de hoeveelheid kracht die de boor in de grond draait.

- De maximale boordiameter in millimeters wordt gekozen op basis van de gaten die moeten worden geboord. Indien mogelijk kunt u meerdere vijzels met verschillende diameters nemen.

Geavanceerde gasboren

Om gaten in vaste grond te maken, zijn gasboren ontworpen onder de controle van twee operators, deze units hebben een capaciteit van meer dan 3,5 l / s. Er zijn gereedschappen met minder kracht, maar die zijn niet bestand tegen werk in dichte klei, hoewel ze kunnen gaan met vijzels met een diameter van 300 mm, zoals de hitachi da300e (2,5 l / s, 52 cc).

De beste optie om in dergelijke grond te boren, is een motorboormachine met een tweetaktmotor, bijvoorbeeld efco TR1585 (5 l / s, 80,5 cc) of stihl BT 360 (4,1 l / s, 61 cc). Er zijn krachtige modellen met een viertaktmotor, die, in tegenstelling tot tweetaktmotoren, niet bij elke tankbeurt olie aan de benzine hoeven toe te voegen, maar ze zijn zwaarder in gewicht.

Gebruikstips

De brandstof voor de boormachine is een mengsel van benzine en olie in een verhouding van 1:40 of 1:50. De motor moet bij normaal bedrijf in een verhouding van 1:25 worden ingelopen met een stroom van drie tanks.

De versnellingsbak van het apparaat kan van het coaxiale of wormtype zijn, er is een koppeling tussen en de motor geïnstalleerd. Tijdens bedrijf is het belangrijk om de scherpte van de messen te bewaken om voortijdige slijtage van de koppeling en versnellingsbak te voorkomen.

Het is gemakkelijker voor een enkele operator om een coaxiaal tandwielgereedschap te bedienen omdat de motor op de booras wordt belast en trillingen worden verminderd. Het type wormwieloverbrenging kan de voorkeur hebben op modellen met hoog vermogen voor twee operators.

Een aarden gasboor vergemakkelijkt de bouw van een zomerhuisje aanzienlijk, maar wordt zelden gebruikt. Daarom wordt de huur ervan als de meest winstgevende beschouwd.

Aanbevolen: