Hoe Kies Je Een Dekbed

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Dekbed
Hoe Kies Je Een Dekbed

Video: Hoe Kies Je Een Dekbed

Video: Hoe Kies Je Een Dekbed
Video: Dekbedden 🛏️- Kooptips (Consumentenbond) 2024, Maart
Anonim

Weelderige veren bedden, kussens en dekens zijn altijd beschouwd als een teken van rijkdom en zelfs enige luxe. Dit beddengoed maakte deel uit van de bruidsschat van elke goede bruid. En nu worden dergelijke producten zeer gewaardeerd. Hoe kies je een goed dekbed en heb je er geen spijt van dat je het hebt gekocht?

Hoe kies je een dekbed
Hoe kies je een dekbed

instructies:

Stap 1

Bepaal allereerst de grootte van uw toekomstige aankoop. Als je jezelf wilt inpakken, neem dan de optie voor anderhalf slapen. Voor de echtgenoten zijn zowel een enorme dubbele deken als een paar enkele geschikt - de keuze hangt af van persoonlijke voorkeur. Er zijn ook modellen die speciaal zijn ontworpen voor kinderen - zowel peuters als adolescenten.

Stap 2

Bepaal welk warmteniveau bij u past. Voor goed verwarmde appartementen is een lichtgewicht optie geschikt, in een koele slaapkamer heeft u een zeer warme deken nodig. Het warmteniveau wordt niet zozeer beïnvloed door de dikte van de quilt als wel door de quilt - een dunne steek geeft een hoge mate van warmte, een frequente steek maakt de deken koeler. Er zijn gecombineerde producten met een verwarmde bodem of middenstuk, maar ook voorbeelden met frequente stiksels langs de rand, wat zorgt voor een betere pasvorm van de deken tijdens het slapen.

Stap 3

Beoordeel het vulmiddel voor uw toekomstige aankoop. De beste optie is honderd procent pluis. Dons in combinatie met veren of wol maakt de kosten goedkoper, maar maakt de deken zwaarder en veel minder comfortabel. Eiderdons wordt als het meest waardevol beschouwd en eendendons is het goedkoopste. In het midden bevindt zich een ganzendonsvuller - de beste optie in termen van kwaliteit en prijsverhouding.

Stap 4

Let op de stof. Te dicht zal oncomfortabel zijn om te slapen, de deken zal ritselen en niet goed aansluiten op het lichaam. Te dun materiaal kan pluisjes doorlaten. De beste voorbeelden zijn genaaid van dun maar duurzaam katoen of zijde. Er zijn ook modellen met speciale effecten - bijvoorbeeld gecoat met zilverionen of antibacteriële impregnering. Houd er rekening mee dat deze leuke kleine dingen waarde toevoegen aan het item.

Stap 5

Als de deken is ingepakt, zorg er dan voor dat u deze uit de zak of doos haalt. Puzzel de hoek - de pluisjes mogen niet in klonten verzamelen, ruik aan de deken. Als de plamuur met chemicaliën is behandeld, ruik je een sterke, onaangename geur. Houd er rekening mee dat het met moeite erodeert, het is beter om een dergelijke aankoop te weigeren.

Aanbevolen: