Wat Mooi Om Het Plafond Te Maken

Inhoudsopgave:

Wat Mooi Om Het Plafond Te Maken
Wat Mooi Om Het Plafond Te Maken

Video: Wat Mooi Om Het Plafond Te Maken

Video: Wat Mooi Om Het Plafond Te Maken
Video: Plafond schilderen | Klustips | GAMMA België 2024, Maart
Anonim

Bij het verbouwen van de eigen woning probeert elke eigenaar met alles tot in het kleinste detail rekening te houden. Dit is tenslotte de enige manier om het huis comfortabel en gezellig te maken. Als een kleine oneffenheid op de muren echter gemakkelijk kan worden verborgen, vallen ongelijke plafonds letterlijk in het oog, waardoor het hele plaatje wordt bedorven. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw plafond er mooi uit te laten zien.

Dit is mooi, zo mooi
Dit is mooi, zo mooi

instructies:

Stap 1

Eerst worden sporen van de oude kalk verwijderd met schuurpapier. Nadat u de whitewash volledig hebt verwijderd, kunt u beginnen met het pleisteren van het oppervlak. Het is noodzakelijk om de hoogteverschillen van de vloerplaten te egaliseren om de scheuren en naden te dichten. Vervolgens is het plafond plamuur.

Stap 2

Nu kunt u het gewenste materiaal kiezen en beginnen met installeren: Spanplafonds (Franse) zijn gemaakt van polyvinylfolie en gespannen over een kunststof frame. Dergelijke plafonds zien er erg mooi uit. Ze zijn ook duurzaam en vochtbestendig en hebben een andere textuur. Een spanplafond kan mat of glanzend zijn, eruit zien als suède, marmer, of een effect hebben. Dergelijke plafonds zijn gemakkelijk schoon te maken en worden meestal geïnstalleerd in slaapkamers, woonkamers, kinderkamers.

Stap 3

Plafonds met stucwerk voegen originaliteit en verfijning toe aan uw huis. De eenvoudigste optie is om kant-en-klare stucwerklijsten te kopen, die van twee soorten zijn: plastic en gips. Specialisten kunnen echter aan uw individuele wens voldoen door plafonds op maat te maken. Als het stucwerk correct is geplaatst, verbergt het kleine defecten in het plafond. Het wordt gebruikt in slaapkamers, woonkamers.

Stap 4

Plafondtegels worden gebruikt om de plafonds van kantoren, slaapkamers en kinderdagverblijven te versieren. Als er een beschermfolie op de tegels wordt aangebracht, kan deze ook in de keuken worden gebruikt. Een groot assortiment tegels zal voldoen aan de smaak van zelfs de meest veeleisende klant. Er zijn ook veel kleuroplossingen, waarmee u een imitatie van stucwerk, matten en snijwerk kunt maken.

Stap 5

Panelen, die van aluminium en PVC zijn, zien er ook prachtig uit aan het plafond. Plafonds van gangen en keukens worden eerst betegeld. En deze laatste worden gebruikt in keukens, badkamers, toiletten. Ze zijn heel gemakkelijk schoon te maken, gaan lang mee en hebben veel kleuropties. Plafondpanelen passen perfect bij halogeenlampen.

Aanbevolen: