Hoe De Boominess Van Een Laminaat Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Boominess Van Een Laminaat Te Verminderen?
Hoe De Boominess Van Een Laminaat Te Verminderen?

Video: Hoe De Boominess Van Een Laminaat Te Verminderen?

Video: Hoe De Boominess Van Een Laminaat Te Verminderen?
Video: Hoe leg je laminaat? | Zo doe je dat | Praxis 2024, Maart
Anonim

Laminaatvloeren zijn de afgelopen jaren een van de meest populaire vloermaterialen geworden. De voordelen zijn onmiskenbaar, maar één nadeel - dreunend tijdens het lopen - kan gemakkelijk worden geëlimineerd met de juiste styling.

laminaat
laminaat

instructies:

Stap 1

Er is een mening dat de lijmmethode voor het leggen van gelamineerde panelen helpt om onnodig geluid te voorkomen tijdens het lopen tijdens het gebruik. Dit is niet helemaal waar, en het opleggen van lijm is niet zo populair in vergelijking met de lock-methode. Laminaat staat bekend om het feit dat de aanwezigheid van vergrendelingsverbindingen een eenvoudige installatie en, indien nodig, demontage van de coating mogelijk maakt wanneer deze naar een andere ruimte wordt overgebracht.

Stap 2

De enige manier om de overmatige resonantie van het laminaat te elimineren, is een geluiddempende ondervloer die op de ondervloer wordt gelegd. Naast het elimineren van onnodig geluid, heeft dit materiaal vele andere nuttige functies, zoals vocht- en thermische isolatie, het egaliseren van oneffenheden van de basis en demping tijdens het lopen. Het laminaatsubstraat moet worden gekozen rekening houdend met al zijn functionele kenmerken.

Stap 3

Speciale geluidsisolerende ondergronden worden in een modern assortiment in een groot assortiment gepresenteerd. Er is een laminaatvloer die tijdens de fabricage al voorzien is van een backing. Bij het kopen van een laminaat is het raadzaam om direct een substraat van dezelfde fabrikant aan te schaffen. Het is speciaal ontworpen voor dit type coating en dit zal dienen als garantie voor de duurzaamheid van de toekomstige vloer.

substraat
substraat

Stap 4

Geluidsisolerende ondergronden zijn gemaakt van verschillende materialen. Voor hun vervaardiging worden zowel kunstmatige als natuurlijke ingrediënten gebruikt. De meest populaire synthetische backing is Isolone. Het is gemaakt van polyethyleenschuim. Het heeft een capsulestructuur die het geluid van de boards zeer goed absorbeert.

synthetische rug
synthetische rug

Stap 5

Het kurksubstraat verschilt niet in zo'n democratische prijs als isolon, maar het heeft veel positieve eigenschappen. Het is gemaakt van de bast van de balsaboom, die tot één geheel is gebonden door een extract van dezelfde bast, suberin genaamd. De elastische kurk heeft uitstekende schokabsorberende eigenschappen, wat bijdraagt aan een goede geluidsabsorptie en gerommel tijdens het lopen elimineert. De onbetwiste superioriteit in de rij geluidsabsorberende ondergronden wordt ingenomen door de rubber-kurk uitvoering. De rubberen laag, bedekt met kleine stukjes kurk, zorgt voor een bijna volledige absorptie van overtollig geluid.

achterkant van kurk
achterkant van kurk

Stap 6

De geluidsabsorberende ondervloer mag niet in meerdere lagen worden gelegd. Te veel isolatie zal de vloer alleen maar beschadigen. In ieder geval dient u zich te houden aan de aanbevelingen voor de keuze van de ondergrond en de dikte die zijn gespecificeerd in de instructies van de fabrikant die op het laminaat zijn bevestigd.

Aanbevolen: