Septic Tank Alta-bio 5: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Septic Tank Alta-bio 5: Voor- En Nadelen
Septic Tank Alta-bio 5: Voor- En Nadelen

Video: Septic Tank Alta-bio 5: Voor- En Nadelen

Video: Septic Tank Alta-bio 5: Voor- En Nadelen
Video: Септик Alta Bio после монтажа. 2024, Maart
Anonim

Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om in een landhuis te wonen, maar helaas hebben niet alle cottage-dorpen een centraal rioleringssysteem. In dit opzicht is het nodig om een septic tank aan te schaffen en te installeren.

Septic tank Alta-bio 5: voor- en nadelen
Septic tank Alta-bio 5: voor- en nadelen

"Alta bio 5" is een volledig nieuw, anders dan standaard septic tanks, een complex systeem ontworpen voor diepe biologische afvalwaterzuivering. De ontwikkeling van dit systeem is in handen van het Russische bedrijf Alta-Group.

Het ontwerp van de zuiveringsinstallatie is heel eenvoudig. De septic tank bestaat uit twee delen: boven en onder. Het onderste deel is verdeeld in drie ovale containers met een totaal volume van 1, 8 m³, deze dienen als een soort rioolput. En het bovenste deel bestaat uit een biofilter, dat is ontworpen voor de uiteindelijke zuivering van huishoudelijk water.

Pluspunten van behandelfaciliteiten "Alta Bio 5"

In tegenstelling tot eenvoudigere modellen van septic tanks, is "Alta Bio 5" ontworpen voor huizen met permanente of tijdelijke bewoning van maximaal vijf personen en is het perfect bestand tegen afvalwaterzuivering tot 1000 liter per dag.

Een ander onmiskenbaar voordeel is het gewicht van het reinigingsstation. Ondanks dat hij volledig is gemaakt van ultrasterk kunststof met een dikte van 8 mm, weegt de Alta Bio 5 relatief weinig, wat een zeer belangrijk voordeel is ten opzichte van andere modellen tijdens transport en installatie.

Bovendien neemt "Alta Bio 5" een relatief klein gebied in beslag, heeft het geen extra put of een speciale put nodig, en dankzij de montage "rok" die door het ontwerp wordt geleverd, kan het station zelfs worden gemonteerd als er geen betonnen basis is.

De pluspunten zijn de ontwerpbeslissing bij het kiezen van het kleurenschema van de septic tank - dit zijn voornamelijk felgroene tinten die perfect passen in het landschap van elk gebied.

En het belangrijkste voordeel is dat "Alta Bio 5" niet grillig is in onderhoud, voor een hoogwaardige werking van de septic tank raadt de fabrikant aan om slechts eenmaal per jaar het slib weg te pompen en de biofilters eens in de vijf jaar te vervangen.

Nadelen van de septic tank "Alta Bio 5"

Met zoveel voordelen van het station, heeft het echter ook een aantal nadelen. Ten eerste voorziet het ontwerp niet in de aanwezigheid van verstijvers, en bij installatie van het station, bijvoorbeeld op kleigrond, is extra wapening vereist - bekisting.

Ten tweede is voor de werking van Alta Bio 5 een constante en ononderbroken toevoer van elektriciteit met een bepaald vermogen vereist om de werking van de afvoerpomp te verzekeren. Als het nodig is om een grote hoeveelheid afvalwater te behandelen, rijst de vraag naar de haalbaarheid van uitgaven voor elektriciteit.

En nog een belangrijk nadeel, dat niet over het hoofd kan worden gezien, is de fragiele en onbetrouwbaarheid van de bevestigingsmiddelen die op het stationlichaam zijn geïnstalleerd. Ze kunnen gemakkelijk afbreken tijdens de installatie of tijdens het gebruik.

Aanbevolen: