Is Het Mogelijk Om Tegels Op Tegels Te Leggen?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Tegels Op Tegels Te Leggen?
Is Het Mogelijk Om Tegels Op Tegels Te Leggen?

Video: Is Het Mogelijk Om Tegels Op Tegels Te Leggen?

Video: Is Het Mogelijk Om Tegels Op Tegels Te Leggen?
Video: Impermo - KlusTip: Tegel Op Tegel Verlijmen 2024, Maart
Anonim

Het idee om nieuwe keramische tegels op oude te leggen komt voort uit een gebrek aan tijd voor reparaties en onwil om het vuile werk van het verwijderen van de vervelende coating te doen. Dit idee is niet in alle gevallen haalbaar, maar in principe kan het wel.

Is het mogelijk om tegels op tegels te leggen?
Is het mogelijk om tegels op tegels te leggen?

Waarom er een wens is om tegels op tegels te leggen?

Als je meteen nieuwe tegels op de oude tegels legt, kunnen reparaties veel sneller worden voltooid. Het is niet nodig om de bestaande tegels te breken, vuil te verwijderen, de dekvloer opnieuw te vullen, lang te wachten totdat de oplossing is opgedroogd.

Naast een aanzienlijke tijdsbesparing, zijn er ook besparingen in geld. Wanneer u tegels direct op tegels legt, kunt u het vloerniveau indien nodig natuurlijk zonder problemen verhogen.

Wanneer is het mogelijk om tegels op tegels te leggen?

Allereerst moet u controleren of de oude tegel goed vastzit. Als er veel scheuren, spaanders en kuilen zijn, betekent dit dat een dergelijk oppervlak niet kan dienen als een goede basis voor een nieuwe coating. Je kunt er ook achter komen door te tikken - het rinkelende geluid van holtes geeft aan dat het dringend nodig is om de oude tegels te verwijderen.

Leg geen laag nieuwe tegels op oude tegels als de badkamervloer hoger zal zijn dan de vloer in de gang. Dit is onaanvaardbaar volgens de sanitaire en technische normen, omdat in het geval van een lek het water door het hele appartement zal gaan en niet gelokaliseerd zal blijven in de badkamer.

Hoe maak je oude tegels klaar voor het leggen van nieuwe?

Het oppervlak van de oude tegel moet zo ruw mogelijk worden gemaakt voor een betere hechting op de volgende laag. Dit gebeurt met de hand of met behulp van een slijpmachine en een boormachine. Maak je meteen klaar voor het feit dat dit werk erg stoffig is, je zult een gasmasker moeten dragen om normaal te ademen.

Er zijn ook speciale middelen om de hechting van oude tegels met lijm voor nieuwe tegels te vergemakkelijken, bijvoorbeeld "Betonokontakt". De bovenkant van een glanzende keramische tegel kan, tenzij deze is behandeld met een speciale verbinding, nergens stevig aan hechten.

De speciale primer bevat cement, zand met naaldvormige deeltjes en speciale elementen en vulstoffen. De mortel heeft een zeer hoge hechting en vergemakkelijkt het proces van het voorbereiden van het tegeloppervlak voor verder werk aanzienlijk. Maar voordat u het aanbrengt, moet u de basis nog steeds grondig wassen, stof en vuil verwijderen.

Er moet ook aan worden herinnerd dat een dergelijke primer niet op sanitaire voorzieningen, leidingen en andere oppervlakken mag komen die moeten worden bewaard. Na het aanbrengen moet u drie uur wachten totdat de oplossing is opgedroogd. Nu kunt u nieuwe tegels leggen, met inachtneming van alle aanbevelingen van de fabrikant. Zorg ervoor dat de naden van de oude tegel en de nieuwe niet samenvallen.

Aanbevolen: