Hoe Een Cactus Te Redden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cactus Te Redden?
Hoe Een Cactus Te Redden?

Video: Hoe Een Cactus Te Redden?

Video: Hoe Een Cactus Te Redden?
Video: Zo stek je een cactus 🌵 2024, Maart
Anonim

Schade aan cactussen door ziekten en plagen is vaak het gevolg van ongunstige groeiomstandigheden. Door te hoge temperaturen, onvoldoende toevoer van frisse lucht of licht en overtollige mest worden planten verwend en vatbaar voor ziektes.

Hoe een cactus te redden?
Hoe een cactus te redden?

Noodzakelijk

Insectenbestrijdingschemicaliën, fungiciden, verse grond, aangezuurd water voor irrigatie

instructies:

Stap 1

Cactussen moeten vaak worden gered van ongedierte.

De meest voorkomende zijn nematoden (verschijnen als gevolg van overmatige vochtigheid), spintmijten (vermeerderen zich bij hoge temperaturen en droge lucht), schildluis (vaak treft bladachtige cactussen), wolluis (zet zich in kolonies op ontoegankelijke, afgelegen plaatsen op kussencactussen) en wortelworm (beschadigt snel de wortels, waardoor de cactussen bleek worden en afsterven). Daarnaast kunnen bladluizen, fruitmuggen (sciarids), bosluizen, naakte slakken en zelfs mieren cactussen aanvallen. Kortom, de activiteit van insecten is merkbaar en het wordt aanbevolen om ongedierte te bestrijden met behulp van chemicaliën. Het is belangrijk om te controleren of het medicijn alleen werkt op insecten en hun larven of zelfs op de eieren van ongedierte. Om de mogelijke verslaving van insecten aan een chemisch middel te voorkomen, moet u niet altijd hetzelfde medicijn gebruiken, het is de moeite waard om ze periodiek te veranderen.

Stap 2

Cactussen zijn vatbaar voor schimmelziekten (natrot, vlekken, enz.). Bij de eerste tekenen van dergelijke aandoeningen is het gebruik van speciale middelen - fungiciden effectief. Preventie van schimmelziekten is het voorkomen van een hoge luchtvochtigheid in de kamer.

Stap 3

Virale ziekten van cactussen worden niet genezen. Planten die licht verdiepte transparante vlekken vertonen die geen duidelijke grenzen hebben en zich geleidelijk van de randen naar het midden verspreiden, kunnen het beste worden vernietigd.

Stap 4

De eenvoudigste manier om cactussen te redden van niet-parasitaire aandoeningen. In de beginfasen van suberisatie, brandwonden, roodheid, vallende knoppen en onderontwikkeling van knoppen, is het het beste om de cactus in een ander substraat te transplanteren en het water aan te zuren voor irrigatie.

Aanbevolen: