Hoe Plastic Buizen Te Monteren

Inhoudsopgave:

Hoe Plastic Buizen Te Monteren
Hoe Plastic Buizen Te Monteren

Video: Hoe Plastic Buizen Te Monteren

Video: Hoe Plastic Buizen Te Monteren
Video: Leer in 8 minuten hoe je simpel een verlijmde PVC Verbinding los maakt! 2024, Maart
Anonim

Warm- en koudwatervoorziening in een appartement of een woonhuis is een integraal onderdeel van het dagelijks leven. Door verouderde stalen leidingen te vervangen door kunststof, verbetert niet alleen de kwaliteit van het aangevoerde water, maar neemt ook de levensduur van de leidingen toe tot 100 jaar. Gebruik hiervoor speciale lasapparatuur voor het solderen, die eenvoudig te bedienen is.

Hoe plastic buizen te monteren
Hoe plastic buizen te monteren

Noodzakelijk

  • - kranen;
  • - beslag;
  • - elektrisch lasapparaat voor polyfusielassen met mondstukken voor buizen en hulpstukken;
  • - elektrische verlenger;
  • - schaar voor het knippen van pijpen;
  • - een scherp mes;
  • - permanent marker (je kunt ook een zacht potlood gebruiken);
  • - roulette;
  • - metalen liniaal;
  • - een ontvettingsmiddel.
  • - contactthermometer.

instructies:

Stap 1

Inspecteer zorgvuldig alle voorbereide plastic leidingen, fittingen en kranen voordat u begint met de installatie van de leidingen. Controleer hun bruikbaarheid en bruikbaarheid en controleer de onderdelen met metalen schroefdraad door de overeenkomstige onderdelen erop te schroeven. Ontvet de oppervlakken van fittingen en leidingen die in contact komen met de mondstukken van het lasapparaat.

Stap 2

Schakel het lasapparaat in, nadat u eerder de temperatuurregelaar voor het verwarmen van de mondstukken op een waarde van 250-270 graden hebt ingesteld en deze stevig op de machine hebt bevestigd. De gereedheid van het apparaat voor lasproductie kan worden bepaald door de afwezigheid van een controlelampgloei of door middel van een contactthermometer, die een temperatuur van 260 graden moet aangeven.

Stap 3

Houd bij het markeren van de vereiste lengte van de buis rekening met de verbinding met de fitting, die wordt bepaald door de diepte van de koppeling. Knip na het markeren de buis af met een speciale schaar, terwijl het snijoppervlak strikt loodrecht op de buisas zal blijken te zijn. Als u een ijzerzaag voor metaal gebruikt, verwijdert u de resulterende braam met een scherp mes. Om rotatie van de fitting ten opzichte van de lengteas van de buis uit te sluiten, markeert u hun relatieve positie met een dunne markering.

Stap 4

Begin met het verwarmen van de te lassen delen van de fitting en plaats deze op het verwarmingsmondstuk, omdat de wanden dikker zijn en het iets langer duurt om op te warmen. Steek vervolgens het uiteinde van de buis in het bijbehorende mondstuk. Tijdens het opwarmen van kunststof onderdelen mogen deze niet rond een as worden gedraaid, omdat dit kan leiden tot ongewenste samendrukking van het materiaal en verslechtering van de kwaliteit van de las.

Stap 5

Verwijder de kunststof delen van de opzetstukken nadat ze zijn opgewarmd tot de gewenste temperatuur. Met een zelfverzekerde soepele beweging zonder axiale rotatie, verbind ze met elkaar en fixeer ze in deze positie gedurende 20 - 30 seconden. 60 minuten nadat de laatste las is gemaakt, kan er water in de leidingen worden gebracht.

Aanbevolen: