Hoe Een Kunststof Raam Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kunststof Raam Te Demonteren?
Hoe Een Kunststof Raam Te Demonteren?

Video: Hoe Een Kunststof Raam Te Demonteren?

Video: Hoe Een Kunststof Raam Te Demonteren?
Video: Zelf je raam plaatsen met Roger 2024, Maart
Anonim

Kunststof raamconstructies zijn stevig in ons leven gekomen en verlichten veel van het gedoe dat gepaard gaat met het schilderen en isoleren van ramen. En toch vereisen zelfs dergelijke vensters van tijd tot tijd preventieve reparatie en aanpassing. In sommige gevallen is zelfs gedeeltelijke of volledige demontage van kunststof ramen vereist. Denk goed na voordat u zo'n raam demonteert en doe het alleen als het absoluut noodzakelijk is.

Hoe een kunststof raam te demonteren?
Hoe een kunststof raam te demonteren?

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - een scherp mes;
  • - beitel;
  • - plamuurmes;
  • - rubberen zuignappen;
  • - handschoenen.

instructies:

Stap 1

Wanneer u begint met het demonteren van een kunststof raam, verwijder dan eerst de benodigde vleugel uit de raamopening. Wees voorzichtig en voorzichtig, want het gewicht van het raam is behoorlijk groot en als u er onzorgvuldig mee omgaat, kunt u de structuur beschadigen. Trek de stang uit het bovenste scharnier dat de vleugel vasthoudt, verwijder deze en laat hem op de grond zakken.

Stap 2

Van de zware vleugel verwijdert u eerst de glaseenheid, vastgezet met glaslatten. Verwijder de nietjes één voor één, te beginnen met de langste. Gebruik een mes of een speciale spatel om de glaslatten te demonteren en steek een dergelijk gereedschap in de smalle opening tussen de glaslat en de vleugel. Bij gebrek aan het juiste gereedschap is een gewone brede beitel voldoende als u deze zorgvuldig gebruikt.

Stap 3

Nadat u de laatste glaslat heeft verwijderd, verwijdert u de glaseenheid voorzichtig uit het raam. De beste optie is om voor deze operatie speciale zuignappen te gebruiken, maar als ze niet kunnen worden gevonden, verwijder dan de glazen unit met je handen, waarop je eerst katoenen handschoenen aantrekt.

Stap 4

Ga verder met het demonteren van het raambeslag. Draai eerst de hendel los. Draai vervolgens alle schroeven los. Koppel vervolgens met een schroevendraaier de componenten van het vergrendelingsmechanisme los. Doe alle structurele onderdelen in een plastic zak om ze niet kwijt te raken.

Stap 5

Nu is het de beurt aan het raam met dubbele beglazing. Het is op speciale apparatuur gelijmd van twee of drie afzonderlijke glazen; in het afstandsframe van het raam met dubbele beglazing wordt een vochtvanger gegoten. Snijd de bovenste laag van de kit af met een scherp mes, zonder te proberen het mes diep te duwen (anders barst het glas onvermijdelijk). Verwijder de kit laag voor laag totdat u het aluminium frame bereikt. Het is bijna onmogelijk om een gedemonteerde glaseenheid thuis in elkaar te zetten, dus denk goed na voordat u de volledige demontage uitvoert.

Aanbevolen: