Hoe Een Kleedkamer Goed Te Plannen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kleedkamer Goed Te Plannen?
Hoe Een Kleedkamer Goed Te Plannen?

Video: Hoe Een Kleedkamer Goed Te Plannen?

Video: Hoe Een Kleedkamer Goed Te Plannen?
Video: HOE PLAN JE GOED JE DAG? | Tips om te plannen | MEGA productief 2024, Maart
Anonim

Een comfortabele en goed geplande kleedkamer is de sleutel tot een comfortabel verblijf in uw huis. Het is belangrijk om kasten en secties correct te plaatsen, waar elk ding op zijn plaats zal zijn.

Hoe een kleedkamer goed te plannen?
Hoe een kleedkamer goed te plannen?

instructies:

Stap 1

Bepaal de afmetingen

Het eerste dat u moet begrijpen, is hoeveel vrije ruimte u tot uw beschikking heeft. Ga de kamer binnen, stel je voor waar de kledingkast zal zijn - het belangrijkste element van de kamer. Bepaal op basis hiervan de locatie van de kleinere secties.

De geschatte diepte van de kasten - ongeveer 60-65 cm - is geschikt als de secties in een lijn zijn gerangschikt; aan de zijkanten is het beter om secties te maken met een diepte van 55 cm.

Plan de lengte van de kast op basis van uw persoonlijke plan en inzicht in hoeveel dingen u uiteindelijk wilt passen. Als je kledingkast bescheiden is en je met een paar dingen tevreden kunt zijn, is het verstandig om wat vrije ruimte over te laten en een kleine kledingkast te plaatsen. Als je een fervent shopaholic bent en je garderobe constant bijwerkt, zorg er dan voor dat al dit moois geen chaos in je kast creëert en vrij kan passen. Kleren die netjes hangen, gaan langer mee als ze op de juiste manier worden opgeborgen.

Het wordt aanbevolen om een kledingkast in hoogte tot aan het plafond te maken. Moeilijk bereikbare bovenste planken worden zelden gebruikt, maar ze zijn geweldig voor het opbergen van kussens, vloerkleden en dekens die u niet snel nodig zult hebben. Het is in ieder geval beter dan ze in huis te laten rondslingeren.

Stap 2

Definieer uw behoeften duidelijk

De sleutel tot een succesvolle kleedkamerplanning is het stellen van prioriteiten. Verdeel de ruimte in aparte ruimtes voor alle gezinsleden. Denk na over de hoofdsecties en bepaal hoe noodzakelijk ze zijn. Bepaal het aantal vestigingen.

bovenkleding

Hiervoor is een aparte sectie nodig. Om de hoogte te bepalen, meet u uw langste items en voegt u minimaal 15 cm toe.

Vrijetijdskleding

Hier wordt aanbevolen om het compartiment in 2 delen te verdelen: in het ene - dingen op hangers, het andere - onder dingen die op een stapel kunnen worden gestapeld, zoals jeans of truien.

Ondergoed dozen

Aanbevolen maten: korte lades, 30 cm diep, voor het opbergen van ondergoed en breigoed.

Accessoires

Sieraden, riemen en brillen bewaar je het best in kleine vakjes van 10x10 cm.

Schoenen

Het kan in meerdere rijen planken worden geplaatst. Schoenen die niet relevant zijn voor dit seizoen bewaar je best in aparte dozen boven.

Handtassen

Ze kunnen aan haken worden gehangen of op planken worden geplaatst, terwijl de hoogte van de plank niet meer dan 50-60 cm mag zijn.

Koffers

Voor koffers is het beter om ruimte toe te wijzen op de bovenste planken of onder de kast.

Linnengoed

grote hoeveelheid opslagruimte op de bovenste lagen van de secties. De plankbreedte is van 50 tot 80 cm, de hoogte is niet meer dan 60 cm.

Stap 3

Objectief zones toewijzen

Nu je hebt besloten wat er in de kleedkamer zal gebeuren, bereken je de afmetingen van de toekomstige secties.

Stap 4

Controleer de ergonomie

Teken je kamer op een laken en teken je toekomstige kledingkast op een passende schaal. Als de verhoudingen kloppen, kunt u de door u gekozen kastafmetingen realistisch inschatten.

Stap 5

Laat de volgende fase van het organiseren van de kleedkamer over aan specialisten die uw project zullen controleren, misschien wat correcties zullen aanbrengen en de gegevens voor montage aan een meubelbedrijf zullen geven. Nu is het alleen nog wachten op de productie van uw persoonlijke kleedkamer.

Aanbevolen: