Hoe Donker Behang Correct Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Donker Behang Correct Te Gebruiken
Hoe Donker Behang Correct Te Gebruiken

Video: Hoe Donker Behang Correct Te Gebruiken

Video: Hoe Donker Behang Correct Te Gebruiken
Video: Behangen met vliesbehang 2024, Maart
Anonim

Behang in donkere tinten is een supermoderne trend in interieurdecoratie geworden. Muren die in donkere kleuren zijn gedecoreerd, kunnen een unieke, verfijnde sfeer in de kamer creëren. Niet iedereen kan zich echter zo'n gewaagde stap veroorloven. U kunt donker behang in het interieur gebruiken als u zich aan bepaalde regels houdt en rekening houdt met enkele nuances.

Hoe donker behang correct te gebruiken
Hoe donker behang correct te gebruiken

Donkere tinten op de muren zijn het meest geschikt voor ruime grote kamers met maximaal natuurlijk licht. Maar zelfs in een vrij grote kamer moeten donkere kleuren in dosering worden gebruikt - ze mogen niet domineren. De ideale optie zou een donkere muur zijn, die zich tegenover een groot raam bevindt. Het wordt een elegant accent en een waardige achtergrond voor verfijnde meubels in lichte kleuren.

Donker behang in het interieur

Diep, rijk zwart gecombineerd met de textuur van het patroon kan een gevoel van kalmte en rust creëren. Het is veelzijdig en kan in het interieur worden gecombineerd met zowel felle als pasteltinten. Rood, turkoois, lichtroze, beige zijn ideaal voor zwart. En in combinatie met wit en goud creëer je een echt luxe koninklijk interieur.

Bruin behang is beter geschikt voor kantoren en woonkamers. Ze worden harmonieus gecombineerd met beige, crème, melkachtige en zilveren tinten. Hoe donkerder de bruine tint, hoe contrastrijker de lichte tint zou moeten zijn. Natuurlijk houten meubels passen perfect in een kamer met bruine muren.

Blauw behang moet heel voorzichtig worden gebruikt - alleen in kamers met ramen aan de zuidkant. De muren, gedecoreerd in fluweelachtige blauwe tinten, creëren een gevoel van ontspanning, rust en vrede. Daarom zijn ze het meest geschikt voor de slaapkamer. In het interieur worden blauwtinten gecombineerd met melkachtig, geel, wit en rood.

Het donkergroene behang kan zowel in de woon- als slaapkamer gebruikt worden. In combinatie kunt u heldere (maar niet grote) interieurartikelen van lila, witte, gele, paarse tinten gebruiken.

Neutraal grijs wordt elk jaar steeds populairder, omdat het een integraal onderdeel is van moderne stijlen als hi-tech en minimalisme. Voorheen werden grijstinten alleen gebruikt in kantoorruimtes. In appartementen moeten dergelijke achtergronden worden aangevuld met interieurartikelen in warme kleuren.

De meest moderne wallpapers zijn paars. Maar donkere tinten paars kunnen alleen als accent worden gebruikt. Deze kleur wordt ideaal gecombineerd met lichte tinten: wit, crème, melkachtig.

Waar en wanneer mag je geen donker behang gebruiken in het interieur

Het is absoluut onmogelijk om zowel een kamer waar ouderen wonen als een kinderkamer met behang in donkere tinten te beplakken. Je moet ook afzien van donkere tinten bij het inrichten van de gang. Een donkere kleur in het interieur past niet bij beïnvloedbare mensen met een melancholisch karakter. Dit is het lot van sterke, doelgerichte, onafhankelijke, zelfverzekerde mensen die in staat zijn experimenten aan te gaan bij het nastreven van verfijning.

Aanbevolen: