Hoe Zwaar Behang Te Lijmen

Inhoudsopgave:

Hoe Zwaar Behang Te Lijmen
Hoe Zwaar Behang Te Lijmen

Video: Hoe Zwaar Behang Te Lijmen

Video: Hoe Zwaar Behang Te Lijmen
Video: Behangen met papierbehang - muren inlijmen 2024, Maart
Anonim

Vinylbehang wordt meestal zwaar genoemd, heeft een dichte structuur en is zeer duurzaam. Ze worden gekenmerkt door eigenschappen als verhoogde vochtbestendigheid, weerstand tegen vuil en mechanische schade, onderhoudsgemak en duurzaamheid. Het enige dat velen verwart, is het plakken van dergelijk behang. Er wordt gevreesd dat het vanwege de ernst moeilijk voor ze is om op de muren te blijven, ze zullen verhuizen, enz. Dit zijn ongegronde angsten: zwaar vinylbehang is extreem gemakkelijk om mee te werken. zwellen niet op nadat er lijm op is aangebracht en krimpen niet na het drogen. Sommige kenmerken van het plakken van muren met zwaar vinylbehang bestaan echter nog steeds.

Hoe zwaar behang te lijmen
Hoe zwaar behang te lijmen

Noodzakelijk

  • - liniaal, meetlint, potlood;
  • - roller of kwast voor het aanbrengen van lijm;
  • - schaar, behangmes;
  • - lijm voor zwaar vinylbehang;
  • - rubber- of vachtroller voor het lijmen van behang;
  • - trapladder, schietlood;
  • - zachte spons om overtollige lijm van behang te verwijderen.

instructies:

Stap 1

Koop goede lijm. Dit is een van de belangrijkste voorwaarden voor kwaliteitsvol werk. Alleen met een speciale lijm voor zwaar vinylbehang kun je goede resultaten verwachten. Verdun het strikt volgens de bijgevoegde instructies, vergeet economie en amateurprestaties, dit is niet het geval.

Stap 2

Bereid de muren voor. Ze moeten vlak, glad, droog en schoon zijn. Afbladderende verf, vettige vlekken, resten van oud behangpapier of oude lijm, evenals schimmel, gaten van uitgetrokken spijkers - zorg ervoor dat deze niet aanwezig zijn. Als de muren recentelijk gepleisterd zijn, laat ze dan drogen en breng daarna een primer aan. Lees aandachtig de wijze van aanbrengen op de primer, sommige formuleringen moeten twee keer worden aangebracht, voor andere is één keer voldoende.

Stap 3

Bereid het behang voor. Meet de afstand tussen het plafond en de vloer met een meetlint en breng de maat over op het behang, maak markeringen met een potlood. Snijd het eerste mes langs deze markeringen, laat 5-8 cm over voor de lengtetoeslag, en het tweede, rekening houdend met de pasvorm van het patroon en ook de vereiste lengtetoeslag. Voor behang met patroonaanpassing, combineer elk volgend canvas (strook) met het vorige, reeds gesneden, om een exacte overeenkomst van het patroon te krijgen. Snijd dan pas de strook van de rol. Zorg ervoor dat u elk gesneden vel markeert, d.w.z. elke streep moet worden genummerd. Plak het behang strikt volgens de etikettering.

Als het behang geen patroon bevat waarvan de fragmenten moeten worden aangepast, kunt u de hele rol onmiddellijk in reepjes snijden, waarbij alleen rekening wordt gehouden met de hoogte van het plafond en de marge over de lengte.

Stap 4

Begin met plakken. Breng met een kwast of roller de lijm gelijkmatig van midden tot rand aan op de behangstrook. Smeer vooral voorzichtig de randen. Laat 8-10 minuten intrekken om te impregneren (de exacte houdtijd staat aangegeven in de instructies voor de lijm). Terwijl het canvas op de impregnering is, trekt u met een waterpas (loodlijn) een verticale lijn op de muur, die u zult laten leiden bij het lijmen van de eerste strook (lijn de volgende stroken op de eerste, maar controleer van tijd tot tijd de verticale met een niveau).

Stap 5

Breng een dunne laag lijm aan op de muur. Experts adviseren om het behang te lijmen vanuit de hoek die zich het dichtst bij het raam bevindt, bedek dit gebied daarom met lijm.

Stap 6

Breng de eerste strook behang aan en lijn deze uit met de verticale lijn die u eerder met het niveau tekende. Het is handiger om zwaar behang aan elkaar te lijmen: de ene persoon, die op een trapladder staat, bevestigt de bovenkant van het canvas, de andere lijnt het op dit moment verticaal uit en laat de onderkant niet kleven. Wanneer de bovenkant is gelijmd, begint u de strook te lijmen met een rubberen of pelsroller - eerst in het midden, dan vanuit het midden naar de randen (de techniek wordt "visgraat" genoemd). Let vooral op het verlijmen van de randen.

Stap 7

Plak de tweede strook rug aan rug op de eerste (overlappen is niet geschikt voor zwaar vinylbehang). Controleer de verticaal bij elke volgende strip. Verwijder overtollige lijm die bij de voegen uitsteekt snel met een zachte spons.

Aanbevolen: