Hoe Zorg Je Voor Kool In Augustus?

Hoe Zorg Je Voor Kool In Augustus?
Hoe Zorg Je Voor Kool In Augustus?

Video: Hoe Zorg Je Voor Kool In Augustus?

Video: Hoe Zorg Je Voor Kool In Augustus?
Video: Hoe teel je zaad van witte en rode kool? 2024, Maart
Anonim

Vroege kool verlaat geleidelijk de tuin. En middenseizoen en late rassen zullen nog tot laat in de herfst in de bedden moeten blijven. Augustus is de tijd om kool te helpen met het besparen van gewicht, voedingsstoffen en vitamines waar het zo rijk aan is.

Hoe zorg je voor kool in augustus?
Hoe zorg je voor kool in augustus?

In augustus winden de (beits)rassen van het middenseizoen al goed op. Laat (rijpe) rassen hebben de benodigde bladrozet gevormd en pas nu moeten ze overschakelen op koolvorming. Tijdens deze periode heeft kool geen grote hoeveelheden stikstofhoudende meststoffen nodig. Maar fosfor, kalium, magnesium, calcium - dit zijn de stoffen die zullen helpen een sterke, sappige koolkop te spinnen. Welke hulp heeft kool nodig in augustus?

Water geven

Kool is een waterliefhebber. Ze is altijd veeleisend op vocht in de bodem. Door de grote bladeren onder de planten is de grond altijd droog. En zelfs regen kan soms niet bij de wortels komen en de grond nat maken. Daarom is het noodzakelijk om de kool water te geven, zodat de groei van de koolkoppen niet stopt. Het is beter om geen erg koud water te gebruiken voor het besproeien. Daar houdt kool niet van.

Topdressing

Als bij het planten van zaailingen de grond niet goed gevuld was met voeding of de kool achterblijft in ontwikkeling, dan moet deze worden gevoerd. Droge meststof (1 eetlepel nitrofosfaat, 1 eetlepel superfosfaat, 1 eetlepel kaliumsulfaat) wordt gemengd en verspreid tussen rijen per 1 m². Meststoffen worden bij voorkeur toegepast op vochtige grond. Dan is het noodzakelijk om los te maken zodat de meststoffen ondergronds zijn en niet op het oppervlak liggen.

Late variëteiten kunnen ook worden gevoed met bladeren met magnesiumsulfaat (15 g per 10 l, per 10 vierkante meter), wat nodig is voor het voeren van variëteiten die bedoeld zijn voor langdurige opslag.

Hilling

Het opharken van de grond tot aan de basis van de planten tot aan de onderste bladeren stimuleert de hergroei van nieuwe extra wortels. Jonge wortels zorgen voor extra voeding en een betere wortelweerstand voor zware koppen.

Ongedierte

De belangrijkste vijanden van kool zijn: bladluizen, rupsen en slakken. Als bladluizen aan het einde van de zomer niet erg vervelend zijn, kunnen rupsen en slakken op dit moment het hele gewas vernietigen en bederven. Het inspecteren van koolplanten zal ernstige schade door hen helpen voorkomen. Dus de eerste 5 … 6 dagen met jonge rupsen, het eten van de bovenste bladeren, kun je gemakkelijk vechten (handmatige verzameling, tabaksstof, kruideninfusies).

Afbeelding
Afbeelding

Het laatste redmiddel is het gebruik van "chemie". Maar dan worden ze niet bereikt, de rupsen kruipen diep in de koolkoppen. Je kunt de vraatzuchtige "jeugd" vernietigen door kool te behandelen met een 0,3% -oplossing van superfosfaat en kaliumchloride-extract. Dit zal helpen om ongedierte kwijt te raken en tegelijkertijd de kool te voeden.

Aanbevolen: