Hoe Een Boor Eruit Te Trekken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Boor Eruit Te Trekken?
Hoe Een Boor Eruit Te Trekken?

Video: Hoe Een Boor Eruit Te Trekken?

Video: Hoe Een Boor Eruit Te Trekken?
Video: Een Meisje Wist Niet dat een Camera Haar Filmde, dus Deed Ze Dit 2024, Maart
Anonim

Soms komt het bij het boren voor dat de boor stevig vast komt te zitten in de muur. Meestal gebeurt dit als een gat wordt geboord, onder een bepaalde, zelfs onbeduidende, neerwaartse hoek, tot een diepte van 6 cm of meer. Er zijn veel "populaire" manieren om dit probleem op te lossen.

Hoe een boor eruit te trekken?
Hoe een boor eruit te trekken?

instructies:

Stap 1

Als de klopboor een omgekeerde slag heeft, probeer hem dan in deze bedrijfsmodus aan te zetten en probeer bij de omgekeerde rotatie van het gereedschap de boor te zwaaien en uit de muur te trekken.

Stap 2

Boor met een tweede gereedschap, met een kleine diameter, een extra gat naast het vastzittende gat en verwijder de eerste boor door deze los te draaien.

Stap 3

Klem de boor vast met een gassleutel (als de sleutel te groot is, plaats er dan een stalen plaat onder). Sla dan met een hamer op de sleutel van de muur en sla het vastzittende gereedschap terug.

Stap 4

Het zal helpen bij het uittrekken van de boor en de achteruithamer, die in elke autoservice aanwezig is. En als dit niet het geval is, kunt u de pons op de SDS-connector van de boormachine bevestigen en in de tegenovergestelde richting trekken. Deze methode is vrij effectief tot een diepte van 10 cm.

Stap 5

Als de muur moet worden doorboord en er is een korte afstand tot het einde van het boren, stoot dan het vastzittende gereedschap met een voorhamer in de boorrichting. U hoeft alleen te onthouden dat u niet op de boor zelf moet slaan, maar op een bord of ander voorwerp dat tegen het uiteinde is gedrukt, d.w.z. ergens doorheen slaan.

Stap 6

Om te voorkomen dat het vast komt te zitten, is het noodzakelijk om het gereedschap tijdens het boren regelmatig uit de muur te trekken en te reinigen van vuil. Het komt ook vaak voor dat de boor vast komt te zitten wanneer er te veel druk wordt uitgeoefend op de steenboor - dus duw niet te hard. Als een anker door de muur gaat, bestaat de mogelijkheid dat de boor erin vast komt te zitten - daarom kunt u, voordat u met dergelijke werkzaamheden begint, de locatie controleren met een speciaal apparaat.

Stap 7

Het komt ook voor dat de boor direct in de boorhamer blijft steken. Dit betekent meestal dat het gereedschap van slechte kwaliteit is gekocht en dat de bevestigingsmiddelen erin zijn versleten. Vervolgens kan het in een bankschroef of eenvoudig met een sleutel worden geklemd en de perforator handmatig in de tegenovergestelde richting worden gedraaid, waarbij het gereedschap wordt verwijderd. Of u kunt de cartridge demonteren. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door het bovenste rubberen stuk en de borgring eronder te verwijderen.

Aanbevolen: