Hoe Krijg Je Een Rijke Oogst Tomaten

Hoe Krijg Je Een Rijke Oogst Tomaten
Hoe Krijg Je Een Rijke Oogst Tomaten

Video: Hoe Krijg Je Een Rijke Oogst Tomaten

Video: Hoe Krijg Je Een Rijke Oogst Tomaten
Video: Tomaten kweken (in pot) | Tomaten zaaien, uitplanten en oogsten 2024, Maart
Anonim

Bijna alle tuinders en zomerbewoners telen tomaten, maar niet iedereen weet hoe ze een goede tomatenoogst kunnen krijgen. Om tomaten sterk en gezond te houden, zijn er een paar basisregels die u moet volgen.

Hoe krijg je een rijke oogst tomaten
Hoe krijg je een rijke oogst tomaten

Tijdig knijpen helpt om een goede oogst tomaten te laten groeien. Op elke tomatenstruik is het noodzakelijk om niet meer dan 2 sterke scheuten achter te laten, omdat de stiefzonen de planten van kracht wegnemen, en als gevolg daarvan gaan voedingsstoffen en water naar de groei van de stiefzonen, en niet naar de vruchten. Als je tomaten in een kas kweekt, zal een techniek als knijpen bovendien de toegang van lucht en licht vergroten.

Zodra de tomaten beginnen te stollen, moeten de bladeren boven elke borstel worden afgescheurd. Met deze techniek kunnen tomaten niet alleen de groei versnellen, maar ook het rijpingsmoment dichterbij brengen.

Net als komkommers moeten tomaten op tijd worden geplukt. Als rijpe tomaten op tijd uit de struiken worden gehaald, neemt de kans op een goede oogst toe, bovendien kunt u met deze techniek tomaten redden van Phytophthora.

In hoge tomatenvariëteiten, evenals in alle soorten aubergines, is het noodzakelijk om de toppen half juli te knijpen, dit zal de rijping van het fruit aanzienlijk versnellen.

Zorg ervoor dat u grote struiken aan steunen vastbindt, of, als u tomaten in een kas kweekt, aan het dak, waarbij u de stam om de stam draait. Zorg ervoor dat je die borstels met veel fruit vastbindt. Als de vruchten op de onderste takken de grond raken, moet je er stro, zaagsel of droog hooi onder strooien.

Vergeet de bladvoeding van tomaten niet om de groei en rijping van fruit te versnellen. Besproei de struiken eenmaal per seizoen met een boorzuuroplossing en behandel ze 12-14 dagen daarna met een ureumoplossing.

Tijdens de vruchtvorming hebben tomaten vooral kalium nodig, vooral als tomaten in de volle grond groeien. Gebruik voor het voeren een oplossing van lichtroze kaliumpermanganaat. Als de planten sterk en sterk zijn, moet de voeding naar behoefte worden uitgevoerd, maar als de bladeren van tomaten lichtgroen zijn en de struiken zelf langwerpig zijn, is het noodzakelijk om ze eens in de 10 dagen water te geven met een oplossing van kaliumpermanganaat. Geef de tomaten eenmaal per maand mest. Verdun kippenuitwerpselen 1:12 en toorts 1: 7. Eén emmer oplossing is voldoende voor 10-15 struiken.

Aanbevolen: