Waarom Ramen Op Ramen Met Dubbele Beglazing Zweten?

Inhoudsopgave:

Waarom Ramen Op Ramen Met Dubbele Beglazing Zweten?
Waarom Ramen Op Ramen Met Dubbele Beglazing Zweten?

Video: Waarom Ramen Op Ramen Met Dubbele Beglazing Zweten?

Video: Waarom Ramen Op Ramen Met Dubbele Beglazing Zweten?
Video: Waarom het glas van je ramen even belangrijk is als de profielen 2024, Maart
Anonim

Geconfronteerd met het probleem van beslagen ramen? Het eerste dat u moet doen, is de oorzaak van dit onaangename fenomeen achterhalen en vervolgens proberen het zelf of met de hulp van specialisten te elimineren.

Waarom ramen op ramen met dubbele beglazing zweten?
Waarom ramen op ramen met dubbele beglazing zweten?

Een raam is het gezicht van een appartement en een huis, het moet mooi zijn, warm blijven en beschermen tegen lawaai. Maar soms hebben huiseigenaren een probleem dat niet gemakkelijk is op te lossen - de ramen beginnen te zweten. Waterdruppels hopen zich op op dubbele beglazing, stromen naar de vensterbank en veroorzaken het verschijnen van schimmel en schimmel in de kamer. Waarom zweten dubbele beglazing?

Hoe laat zweten de ramen?

Wanneer u wordt geconfronteerd met het probleem van mistige ramen, is de eerste stap om aandacht te besteden aan precies wanneer ze zweten en welke omstandigheden dit kunnen beïnvloeden. Soms zweten de ramen alleen 's ochtends en als de temperatuur buiten het raam sterk daalt. In sommige gevallen treden er slechts bij één raam problemen op, de rest blijft droog. Waarom verschijnt er water op de ramen?

De meest voorkomende oorzaak van condensatie zijn verschillen in binnen- en buitentemperatuur. Veel mensen merken dat ramen in het koude seizoen vaak zweten, maar na verloop van tijd verdwijnt het probleem vanzelf. Als de reden precies in de temperaturen ligt, zweet het raam volledig.

In het geval van gedeeltelijke beslaan, moet u letten op de ventilatie van de kamer, toegang tot het raam van warme lucht in de winter, ventilatie. Experts adviseren om niet te veel bloemen op de vensterbanken te zetten, omdat planten ademen en vaak voor beslagen ramen zorgen.

Als de ruimte een normale luchtvochtigheid heeft, deze vaak wordt geventileerd en het ventilatiesysteem goed werkt, maar de ramen toch zweten, dient u contact op te nemen met het bedrijf dat met de installatie bezig was.

Nieuwe ramen beslagen - een reden om de fabrikant en installateur te geven

Als recent geïnstalleerde ramen onmiddellijk beginnen te zweten, neem dan onmiddellijk contact op met de specialisten die ze hebben geïnstalleerd. Eerst moet u een huwelijk uitsluiten of een onbruikbare structuur vervangen, en pas dan letten op het werk van de installateurs. In zeldzame gevallen is het probleem van beslagen ramen te wijten aan een onjuiste installatie.

Het is niet nodig om geld te besparen voordat u kunststof ramen bestelt. Ramen met dubbele beglazing met één kamer zijn veel goedkoper dan andere opties, maar er zal constant condensatie op verschijnen. Als je dit nadeel al bent tegengekomen, dan is de enige uitweg het vervangen van de glazen unit.

beslagen ramen zijn een onaangenaam fenomeen dat kan optreden als gevolg van de schuld van de eigenaren van het huis of de specialisten die de dubbele beglazing hebben geïnstalleerd. Voordat u contact opneemt met een bedrijf dat ramen verkoopt en installeert, moet u letten op de regels voor de werking van constructies en de klimatologische kenmerken van de kamer.

Aanbevolen: