Hoe Peulvruchten Op De Juiste Manier Te Kweken?

Hoe Peulvruchten Op De Juiste Manier Te Kweken?
Hoe Peulvruchten Op De Juiste Manier Te Kweken?

Video: Hoe Peulvruchten Op De Juiste Manier Te Kweken?

Video: Hoe Peulvruchten Op De Juiste Manier Te Kweken?
Video: Point-Virgule Kiemtoren PV-KIT-710 Nederlands 2024, Maart
Anonim

Peulvruchten bevatten een grote hoeveelheid eiwit, eiwit. Ze bevatten vitamines die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. Peulvruchten omvatten erwten, bonen, bonen, sojabonen en pinda's. Al deze planten zijn pretentieloos om te groeien.

Hoe peulvruchten op de juiste manier te kweken?
Hoe peulvruchten op de juiste manier te kweken?

Peulvruchten worden gekweekt uit zaden. Opgemerkt moet worden dat de zaden van sommige gewassen onmiddellijk in de volle grond moeten worden geplant. De cultuur verdraagt geen overmatig vocht, dus het is beter om een heldere en verhoogde plek te kiezen om te planten.

Het is het beste om in de herfst met de grondbewerking te beginnen. Graaf hiervoor de grond op tot een diepte van 15 cm, graaf deze in het voorjaar weer op en maak deze los. Breng stikstofmeststoffen (ammoniumsulfaat) aan op de bodem. Als de grond zuur is, dat wil zeggen een hoog Ph-gehalte heeft, voeg dan 3 kg kalk toe per 10 m² M. Zaai de zaden in een vlak en iets verhoogd bed van ongeveer 100 cm breed.

Als we het hebben over water geven en verzorgen, dan moet je hier voortbouwen op het gewas dat je kweekt. Bonen zijn bijvoorbeeld een zeer thermofiele plant. Het moet worden geplant op een afstand van 20 cm van de vorige rij en tot een diepte van 5 cm. Het is niet nodig om het overvloedig water te geven voor de bloei, omdat dit de tijd van vruchtvorming zal vertragen. Geef de bonen een keer per week water (ongeveer 6 liter per vierkante meter) tot ze bloeien en verdubbel daarna de watergift.

Maak voor het planten van de erwten groeven met een onderlinge afstand van 25 cm. Zaai de zaden zo dat er een opening van 8 cm tussen zit. De plantdiepte moet 2,5 cm zijn. Een week na het ontkiemen, maak de grond los tot een diepte van 2 cm. Geef de erwten wekelijks water (met een snelheid van 8 liter per 1 m²).

De zaden van groentebonen worden veel dieper in de grond begraven - tot de diepte van een bajonetschop. Deze cultuur houdt van vruchtbare gronden, daarom moeten meststoffen (bijvoorbeeld nitrofosfaat) vóór het planten op de grond worden aangebracht. Voordat de bloemen verschijnen, moeten de bonen zeer zelden worden bewaterd, en tijdens de vruchtvorming - vrij spaarzaam. Tijdens het bloeiproces moeten de planten worden bemest met toorts met ureum (ongeveer 500 ml per plant).

Aanbevolen: