Welke Nuttige Kruiden Om In De Tuin Te Planten

Welke Nuttige Kruiden Om In De Tuin Te Planten
Welke Nuttige Kruiden Om In De Tuin Te Planten

Video: Welke Nuttige Kruiden Om In De Tuin Te Planten

Video: Welke Nuttige Kruiden Om In De Tuin Te Planten
Video: Welke kruiden in de tuin? Munt | Tuinmanieren 2024, Maart
Anonim

De wonderbaarlijke eigenschappen van nuttige planten zijn ons allemaal van jongs af aan bekend. Wie heeft er geen thee met frambozen gedronken tijdens een verkoudheid of heeft de zenuwen niet gekalmeerd met een muntdrankje?

Welke nuttige kruiden om in de tuin te planten
Welke nuttige kruiden om in de tuin te planten

En hoe vaak rennen we niet naar de apotheek om allerlei kruiden en wortels in te slaan! Soms denken we niet eens dat er een hele voorraad natuurlijke hulpbronnen onder onze voeten groeit en kunnen we zelfstandig geneeskrachtige kruiden telen.

Geneeskrachtige kruiden in het land:

Dit is de munt zelf, die ook vaak citroen wordt genoemd. Uiterlijk lijkt het op een brandnetel en bloeit het van juli tot september. Citroenmelissezaden kunnen in februari direct in potten op de vensterbank worden geplant. De plant houdt van warmte en moet op een tegen de wind beschutte plaats staan. Gras wordt geoogst tijdens de bloeiperiode, zonder te drogen in de zon.

Deze plant houdt van schaduwrijke plekken en groeit goed onder bomen. Het is voldoende om in de lente slechts één struik te planten, omdat deze goed groeit. Over een paar jaar is het mogelijk om niet alleen voor jezelf te oogsten, maar ook voor al je vrienden en kennissen.

Deze plant is volledig pretentieloos en vereist geen onderhoud. Als je je waakzaamheid verliest, kun je het moment missen waarop het de hele tuin vult. Voor medicinale doeleinden kunt u de wortel gebruiken, die in het vroege najaar moet worden opgegraven en gedroogd.

De geneeskrachtige eigenschappen van de bladeren van deze plant zijn al lang bekend. In de geneeskunde hebben ze toepassing gevonden als bacteriedodend en diureticum. Grondstoffen voor afkooksels worden twee keer per jaar geoogst - aan het begin en aan het einde van de zomer.

In de zomer geneeskrachtige kruiden in de tuin is geweldig, maar moet je in de winter echt geen verse bouillon gebruiken? In geen geval! Er zijn ook handige kamerplanten die iedereen gemakkelijk in huis kan kweken.

Je kunt gemberwortel in elke supermarkt kopen, maar deze moet stevig zijn en kleine aanhangsels hebben. Nadat je de plant in warm water hebt gehouden, moet je hem in een pot met een goed drainagesysteem planten. Gember houdt niet van tocht en felle zon. Bladeren die in de herfst vallen, dienen als signaal voor de oogst.

We zijn allemaal gewend om deze geneeskrachtige kruiden op het land te zien, maar stadsbewoners kunnen ze mee naar huis nemen en zelfs in één grote pot planten! De huistuin kan worden aangevuld met tijm en rozemarijn.

Aanbevolen: