Hoe En Wanneer Plantuien Te Planten Voor De Winter?

Hoe En Wanneer Plantuien Te Planten Voor De Winter?
Hoe En Wanneer Plantuien Te Planten Voor De Winter?

Video: Hoe En Wanneer Plantuien Te Planten Voor De Winter?

Video: Hoe En Wanneer Plantuien Te Planten Voor De Winter?
Video: Kolen kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

Eind oktober - begin november is de tijd dat knoflook voor de winter wordt geplant, hetzelfde kan worden gedaan met uien om in het vroege voorjaar de eerste verse kruiden te krijgen.

Hoe en wanneer plantuien te planten voor de winter?
Hoe en wanneer plantuien te planten voor de winter?

Wanneer uien planten voor de winter?

Allereerst moet u op het weer letten: er moet 's ochtends regelmatig vorst worden aangehouden en de bodemtemperatuur moet dalen tot - 1 - 2 graden. Omdat een deel van de zaailingen zal afsterven, moet het aantal uien per vierkante meter met ongeveer een kwart worden verhoogd in vergelijking met de voorjaarsaanplant.

Wat is het voordeel van het planten van uien in de winter?

Uien die in de late herfst zijn geplant, hebben tijd om vocht op te nemen, dat verschijnt nadat de sneeuw is gesmolten, dit geldt vooral in een droge, warme lente. De bollen hebben de tijd om op te zwellen, te ontkiemen en goed wortel te schieten, en in het vroege voorjaar zullen ze vriendelijke scheuten geven.

Waar uien voor de winter planten?

Voor het planten van winteruien zijn plaatsen die niet onder water staan als de sneeuw smelt, waar het water snel wegtrekt, perfect, anders gaan de bollen snel rotten. Het zou leuk zijn om een zonnige plek voor de tuin te kiezen.

Hoe uien voor de winter planten?

Bollen met een diameter van maximaal 10 millimeter zijn perfect om voor de winter te planten. De greens die uit dergelijke uien worden verkregen, schieten niet en in de zomer is er een kans op een goede oogst.

Bij het vormen van een bed voor uien, moet de aarde worden opgegraven, moet voor elke vierkante meter een halve emmer humus en een glas houtas worden toegevoegd. Op de afgewerkte nok is het noodzakelijk om groeven te tekenen op een afstand van 10 - 12 cm van elkaar, waarin de bollen worden geplaatst, er mag niet meer dan 3-4 cm tussen zijn.

Als u van plan bent uien alleen voor greens te telen, kunt u de opening verkleinen en de uien ongeveer 2 cm uit elkaar planten.

Om bevriezing van de bollen te voorkomen, kan het tuinbed worden afgedekt met droog blad, gemulleerd gras of droge turfkruimels. Wanneer de sneeuw valt, kan een kleine sneeuwbank worden gevormd op het tuinbed, dat zal dienen als een natuurlijke isolatie voor de toekomstige oogst. In april verschijnen de eerste scheuten op het uienbed.

Helaas kan niet iedereen winteruien telen, meestal is dit te wijten aan een schending van de voorwaarden voor planten en groeien.

Aanbevolen: