Hoe Een Appartement In Chroesjtsjov Uit Te Rusten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Appartement In Chroesjtsjov Uit Te Rusten
Hoe Een Appartement In Chroesjtsjov Uit Te Rusten

Video: Hoe Een Appartement In Chroesjtsjov Uit Te Rusten

Video: Hoe Een Appartement In Chroesjtsjov Uit Te Rusten
Video: Установка инсталляции. Монтаж водонагревателя. Ошибки. 2024, Maart
Anonim

De hoofdtaak van het regelen van kleine "Chroesjtsjovs" (standaard constructieobjecten uit de jaren 60-70) is om een groot aantal functionele zones in een krappe ruimte te plaatsen. Het is belangrijk om goed na te denken over de inrichting en het meubilair om het meeste uit de bestaande ruimte te halen. Competente herontwikkeling wordt één van de oplossingen; moderne meubels en visuele effecten worden gebruikt om het appartement visueel uit te breiden.

Hoe een appartement in Chroesjtsjov uit te rusten
Hoe een appartement in Chroesjtsjov uit te rusten

Noodzakelijk

  • - herontwikkelingsproject appartement;
  • - wijziging van huisvesting conform het goedgekeurde project;
  • - overleg met een architect en ontwerper;
  • - kleine meubels;
  • - kasten;
  • - opklapbare meubels;
  • - inbouwapparatuur;
  • - scheidingswanden van gipsplaat, kunststof of glazen blokken;
  • - afwerkingsmaterialen in lichte kleuren of met een passend geometrisch patroon.

instructies:

Stap 1

Maak een plan voor je toekomstige gerenoveerde appartement. Als de materiële mogelijkheden het toelaten, neem dan contact op met een ontwerporganisatie met een licentie en rijke ervaring in herontwikkeling van woningen in "Chroesjtsjov". Samenwerking met architecten en ontwerpers zal u helpen redelijke oplossingen te vinden en het gecreëerde project bij de juiste autoriteiten te certificeren.

Stap 2

Verken de herontwikkelingen die de eigenaren van kleine appartementen met succes hebben uitgevoerd. Een typische "Chroesjtsjov" kan dus worden vergroot door de gang te gebruiken. De badkamer breidt uit en de toegang tot de keuken is gemaakt in de muur van een grote kamer. De pantry (indien beschikbaar) wordt omgebouwd tot kleedkamer - alle kleding wordt daar geplaatst, wat de leefruimte aanzienlijk verlicht. Als het appartement een balkon heeft, kan het worden geïsoleerd en gebruikt als studeerkamer en mini-slaapkamer.

Stap 3

Overweeg de mogelijkheid om vliesgevels te slopen om de hal, woonkamer en keuken te combineren tot één grote ruimte. U hebt een duidelijke scheiding van functionele gebieden nodig - dineren, gasten en anderen. Afwerking van wanden en plafonds (verschillend in bepaalde ruimtes), meubels en scheidingswanden (schermen, gordijnen; lage gipskarton-, kunststof- of glasconstructies) zullen helpen om grenzen te stellen. Installeer een krachtige afzuigkap boven de kachel, want keukendampen kunnen de afwerkingsmaterialen snel bederven.

Stap 4

U kunt de woningen in de "Chroesjtsjov" op de Europese manier opnieuw uitrusten en er een studio-appartement van maken. Hiervoor worden "extra" binnenmuren gesloopt; de keuken en de woonkamer zijn gescheiden door een toog; een nis wordt gemaakt met behulp van een luifel of scherm; andere gebieden worden begrensd door banken, hoeken, lichte end-to-end rekken. Zo'n globale renovatie van een appartement moet zorgvuldig worden overwogen - deze optie is meer geschikt voor een of twee personen, maar niet voor een groot gezin.

Stap 5

Ontwikkel een exclusief plan dat de erfenis van je grootmoeder transformeert in een uniek comfortabel huis. Je hebt gevoel voor stijl en het vermogen om de bruikbare ruimte correct te gebruiken; rekening houden met de wensen van elke huurder. De meest gedurfde oplossingen zijn mogelijk met ondersteuning van een professionele architect. In de voormalige Chroesjtsjov-badkamer plaatsen sommige vernieuwers bijvoorbeeld een kleedkamer; badkamer en toilet zijn verplaatst naar de keuken; een kachel en een afzuigkap zijn in de resulterende nis geïnstalleerd. Het eetgedeelte is overgebracht naar het geïsoleerde balkon.

Stap 6

Bedenk hoe je de woonmeters anders kunt uitbreiden. Podiums met ingebouwde kasten zijn dus goed onder de slaapplaats (rustruimte of werkruimte) - hierdoor kunt u de mezzanine demonteren. In de slaapkamer verandert de verlengde vensterbank gemakkelijk in een kaptafel. De hoofdregel bij inrichting is een minimum aan volume en onnodige elementen. De beste oplossing voor een klein appartement zijn ingebouwde keukenapparatuur, hoekmodellen van kasten en gestoffeerde meubels; compartimentdeuren van kasten; alle soorten transformatoren: slaapbanken, stoelbedden, opklapbare tafelbladen.

Stap 7

Houd u aan de basisregels van het interieurontwerp die een krappe ruimte visueel vergroten. Gebruik spiegels en glazen oppervlakken zo vaak mogelijk. Diagonale lijnen op muren en plafonds stellen u in staat om "de grenzen te verleggen" van kamers; de horizontale zal de muren "verlengen", en de verticale zal ze "verhogen". Geef bij het kiezen van meubelbekleding, gordijnen en afwerkingsmaterialen de voorkeur aan lichte kleuren.

Aanbevolen: