Infraroodsauna Voor Thuis: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen?

Inhoudsopgave:

Infraroodsauna Voor Thuis: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen?
Infraroodsauna Voor Thuis: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen?

Video: Infraroodsauna Voor Thuis: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen?

Video: Infraroodsauna Voor Thuis: Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen?
Video: Infrarood sauna kopen en prijzen, dit is waar je op moet letten... 2024, Maart
Anonim

Nog niet zo lang geleden geloofde men dat het hebben van een eigen sauna in huis het lot is van succesvolle zakenmensen en een kwestie van prestige. Tegenwoordig kunnen de meeste eigenaren van zomerhuisjes en landhuizen zich hun huis niet voorstellen zonder een sauna. Voor het moderne leven zijn infraroodsauna's het meest geschikt, die met hun kleine afmetingen en laag energieverbruik optimale gezondheidszorg bieden voor mensen van alle leeftijden.

Infraroodsauna voor thuis: waar moet je op letten bij het kiezen?
Infraroodsauna voor thuis: waar moet je op letten bij het kiezen?

Sauna maat

De grootte van de geselecteerde sauna hangt af van het gebied van de kamer waarin deze zich zal bevinden. De grootte van enkele sauna's is geschikt voor installatie in badkamers en op loggia's van huizen. Met een afmeting van 120x110 cm is er voldoende ruimte voor hen.

Huizen met grote badkamers bieden plaats aan op maat gemaakte sauna's, dubbele en driedubbele sauna's, evenals gecombineerde sauna's (gecombineerde infrarood- en Finse sauna's in één ruimte).

Bij het kiezen van een sauna op maat is het, naast het rekening houden met het installatiegebied, belangrijk om een technologische marge te laten - ongeveer 5 cm aan elke kant.

Wie in kleine appartementen geen stationaire infraroodsauna kan herbergen, moet letten op de compacte infraroodsauna's Mini.

Afwerking materiaal

De materiaalkeuze voor de buiten- en binneninrichting van de sauna hangt af van uw smaakvoorkeuren en financiële mogelijkheden. Zo is de prijs van een infraroodsauna gemaakt van Canadese rode ceder hoger dan de prijs van sauna's gemaakt van Ussuriysk en Altai ceder, linde of els. De keuze van het afwerkingsmateriaal heeft geen bijzondere invloed op de effectiviteit van infraroodstraling. Wel zijn de geur en enkele nuttige eigenschappen van het materiaal belangrijk. Canadese ceder bijvoorbeeld, samen met een onvergetelijk aroma, geeft fytonciden af, wat een sterk antiseptisch effect heeft. Els, dat helende eigenschappen heeft, wordt ook erkend als de koninklijke boom.

Voor commercieel en kantoorgebruik raden experts aan om hutten van red cedar te kiezen vanwege de antiseptische eigenschappen, en voor thuisgebruik - sauna's gemaakt van els, linde, ussuri- of altai-ceder. Bovendien hebben deze rassen een hoog vermogen om een persoon hun biologische energie te geven. Na een bezoek aan zo'n sauna voel je een golf van energie.

Een bezoek aan de infraroodsauna heeft een algemeen versterkend effect op het lichaam, waardoor het lichaam extra kracht krijgt om de meeste van de verschillende kwalen te bestrijden.

Infrarood zendertype:

Moderne fabrikanten gebruiken in de regel buisvormige radiatoren in infraroodsauna's, die zijn bevestigd in metalen spiegelreflectoren. Deze stralers zijn gemaakt van goedkoop Zuid-Koreaans keramiek. Sommige Russische fabrikanten van sauna's gebruiken duurdere Yuborg-radiatoren, zonder bepaalde nadelen.

In infraroodsauna's van Europese fabrikanten worden voornamelijk buisradiatoren gebruikt. Hun gemeenschappelijk nadeel is de ongelijkmatige verwarming van verschillende delen van het lichaam, waardoor een zogenaamde tocht ontstaat, die onaangename gewaarwordingen veroorzaakt in de sauna.

Met folieverwarmers is uniformiteit in de nieuwe generatie cabines mogelijk. Dit wordt bereikt door films met geleidende rails tussen de muren te installeren.

Aanbevolen: