Hoe Rozen Te Bedekken Voor De Winter In De Buitenwijken

Inhoudsopgave:

Hoe Rozen Te Bedekken Voor De Winter In De Buitenwijken
Hoe Rozen Te Bedekken Voor De Winter In De Buitenwijken

Video: Hoe Rozen Te Bedekken Voor De Winter In De Buitenwijken

Video: Hoe Rozen Te Bedekken Voor De Winter In De Buitenwijken
Video: Hoe kan ik rozen planten en verzorgen? - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Rose is een cultuur die in centraal Rusland onderdak nodig heeft voor de winter, omdat de plant zonder extra bescherming tegen vorst eenvoudigweg geen strenge vorst zal overleven. Je moet de procedure vakkundig benaderen, want als je het verkeerd verbergt, kun je deze prachtige bloem in de tuin verliezen.

Hoe rozen te bedekken voor de winter in de buitenwijken
Hoe rozen te bedekken voor de winter in de buitenwijken

Noodzakelijk

  • - dennen sparren takken;
  • - afdekmateriaal;
  • - schaar;
  • - stenen of bakstenen.

instructies:

Stap 1

Maak allereerst de rozen zelf klaar voor overwintering. Indien mogelijk (de stelen van de struiken zijn dun en buigen goed), buig ze dan naar de grond en bevestig ze met draad. Als de struiken stijve en dikke stelen hebben, knip de takken dan af met een tuinschaar, zodat er aan elke tak een paar knoppen overblijven. Bedek de sneden met tuinpek.

Bekijk de struiken goed en als u zieke of beschadigde takken ziet, verwijder deze dan.

Stap 2

Verwijder natte bladeren en vuil rond de rozen. Bestrooi de aarde rond de struiken met sparrennaalden, houtkrullen, zaagsel of droog veen. Het is belangrijk dat deze componenten noodzakelijkerwijs droog zijn, u moet hier van tevoren voor zorgen, dat wil zeggen dat u deze materialen moet verzamelen en een paar weken voor het werk moet drogen.

Stap 3

Buig de rozentakken iets naar de grond en bedek ze met sparrentakken. Als er behoefte is, steek dan naast de rozen enkele bijzonder dikke sparren takken in de grond, zodat ze tijdens de beschutting een deel van het gewicht opnemen. In de toekomst, als er sneeuw valt, zullen deze twijgen de rozen beschermen tegen de hevigheid van de sneeuwbanken.

Stap 4

Neem een afdekmateriaal (zoals spandex), vouw het dubbel en bedek de structuur die je eerder hebt gemaakt. Druk het afdekmateriaal met stenen of bakstenen op de grond.

Veel tuinders gebruiken gewone film in plaats van afdekmateriaal. Het is dus vermeldenswaard dat het echt mogelijk is om het te gebruiken, maar alleen als de beschutting van planten plaatsvindt in een periode dat er geen dooi is (min-temperaturen worden zowel dag als nacht ingesteld), anders moet je de schuilplaats constant ventileren zodat er geen overtollig vocht wordt opgehoopt.

Aanbevolen: