Hoe De Spanning Van Een Transformator Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Spanning Van Een Transformator Te Bepalen?
Hoe De Spanning Van Een Transformator Te Bepalen?

Video: Hoe De Spanning Van Een Transformator Te Bepalen?

Video: Hoe De Spanning Van Een Transformator Te Bepalen?
Video: Natuurkunde uitleg Elektriciteit 14: Transformator 2024, Maart
Anonim

Een transformator is een elektrisch apparaat dat is ontworpen om spanning om te zetten. De spanning van de transformator hangt rechtstreeks af van het aantal windingen van de wikkelingen en wordt gemeten met een voltmeter.

Hoe de spanning van een transformator te bepalen?
Hoe de spanning van een transformator te bepalen?

instructies:

Stap 1

Gebruik een voltmeter om spanning te meten, een apparaat dat spanning in elektrische circuits detecteert. Spanning wordt gemeten in "volt" (internationaal systeem van eenheden - V, in het Russisch - V). Om de spanning van een transformator te meten, is het noodzakelijk om de spanning over de wikkelingen te meten.

Stap 2

Om de ingangsspanning te meten, sluit u twee voltmeterdraden parallel aan op de primaire wikkelingscontacten. Markeer op de schaal van de voltmeter de resulterende spanningswaarde. De uitgangsspanning wordt op dezelfde manier gemeten bij de contacten van de secundaire wikkeling. Sluit hiervoor een voltmeter parallel aan de twee pinnen van de secundaire wikkeling aan en kijk naar de voltmeterschaal. Het toont de spanning aan de uitgang van de transformator.

Stap 3

Voer meerdere keren metingen uit en vergelijk de resultaten. Zoek de gemiddelde waarden van de metingen. Metingen van de transformatorspanningen zijn nodig om de transformatieverhouding van de transformator te bepalen. Dit is nodig voor de juiste apparaatkeuze in het ontwerp. Een verkeerde keuze kan leiden tot onvoorziene gevolgen, opwarming van de transformatorwikkelingen en brand.

Stap 4

Tegenwoordig worden transformatoren in veel sectoren van de industrie gebruikt. Het is onmogelijk om een elektriciteitscentrale te bouwen zonder transformatoren. Transformatoren worden veel gebruikt in radiotechniek, auto-industrie, om verschillende knooppunten in elektrische apparaten van stroom te voorzien. Gebruikte industriële transformatoren zijn uitgerust met alle soorten bescherming tegen abnormale bedrijfsmodi, mechanische schade, evenals meetinstrumenten om de werking van te kunnen observeren de transformator.

Aanbevolen: