Hoe Maak Je Een Vlek Op Kleding Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Vlek Op Kleding Schoon?
Hoe Maak Je Een Vlek Op Kleding Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Vlek Op Kleding Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Vlek Op Kleding Schoon?
Video: Handige tips bij het verwijderen van vlekken 👚 Schoonmaken met Marja Middeldorp 2024, Maart
Anonim

In het leven zijn er situaties waarin vlekken van een andere aard op kleding vallen. Vers vuil is veel gemakkelijker te verwijderen dan oud vuil. Probeer daarom de vlek te verwijderen zodra deze de stof raakt.

Hoe maak je een vlek op kleding schoon?
Hoe maak je een vlek op kleding schoon?

Noodzakelijk

Vloeipapier, geraffineerde benzine, alcohol, aceton, terpentijn, glycerine, ammoniak, citroensap, bakpoeder, keukenzout

instructies:

Stap 1

Verwijder verse vetvlekken met een warm strijkijzer. Plaats meerdere lagen vloeipapier op de goede en slechte kanten van de stof. Loop dan met een warm strijkijzer. Het vet blijft op het papier achter. Veeg het spoor van de vlek af met een wattenstaafje gedrenkt in geraffineerde benzine of alcohol. Was het product in warm zeepsop en spoel af.

Stap 2

Veeg oude vettige vlekken met een wattenstaafje gedrenkt in benzine van de randen naar het midden. Was het product vervolgens.

Stap 3

Om de kauwgom van je kleding te verwijderen, plaats je het product in de vriezer. Laat het 15-20 minuten intrekken en schraap het eraf met een scherp voorwerp. Herhaal de procedure indien nodig.

Stap 4

Kauwgom kan van gewone stoffen worden verwijderd met aceton of een ander oplosmiddel. Dompel een wattenstaafje in vloeistof en wrijf het vuil. Deze methode wordt niet aanbevolen voor gekleurde stoffen.

Stap 5

Verse olieverfvlekken kunnen effectief worden verwijderd met terpentijn of kerosine. Bevochtigde plek bevochtigen met oplosmiddel. Dep vervolgens de stof met ammonia om de vlek volledig te verwijderen.

Stap 6

Dep oude olieverfvlekken met terpentijn. Veeg vervolgens het bevlekte gebied af met de zuiveringszoutoplossing. Was en spoel kleding.

Stap 7

Bevochtig de roestvlek met citroensap en strijk met een warm strijkijzer. In dit geval zal de reactie sneller zijn.

Stap 8

Veeg theevlekken af met een wattenstaafje gedrenkt in een mengsel van 4 eetlepels ammoniathee en 1 eetlepel glycerine. Verwijder oud vuil met gedenatureerde alcohol.

Stap 9

Bevochtig wijnvlekken met een 1:4 mengsel van citroenzuur en alcohol. Laat het een paar minuten intrekken. Veeg het verontreinigde gebied af met ammoniak. Was het product in warm zeepsop en spoel af.

Stap 10

Grasvlekken worden effectief verwijderd met warme zoutoplossing of ammonia verdund in water.

Aanbevolen: