Hoe Een Mouw Te Naaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mouw Te Naaien?
Hoe Een Mouw Te Naaien?

Video: Hoe Een Mouw Te Naaien?

Video: Hoe Een Mouw Te Naaien?
Video: mouw inzetten 2024, Maart
Anonim

In een situatie waarin een gloednieuw jasje is gescheurd, bijvoorbeeld omdat het aan een tak blijft haken, zou de meest verkeerde actie zijn om het weg te gooien. Je kunt het natuurlijk meenemen naar het atelier voor renovatie, maar je gouden pennen kunnen het zelf aan.

Hoe een mouw te naaien?
Hoe een mouw te naaien?

instructies:

Stap 1

Een klein sneetje of gaatje kan eenvoudig worden dichtgenaaid. Om dit te doen, neemt u een stuk stof in overeenstemming met de grootte van de snede, plaatst u het van binnen naar buiten en spelt u het vast met spelden of rijgt u het. Naai vervolgens op de naaimachine met een zigzagsteek of decoratieve steek. U kunt dezelfde steken toevoegen aan de andere mouw voor symmetrie.

Stap 2

Als er een gat wordt gevormd als gevolg van een scheur in de stof, moet dit worden gemaskeerd met een patch of applique. Patches zijn vooral handig wanneer de elleboog van het product is gescheurd. Herenjassen met patches op de ellebogen zijn trouwens de trend van dit seizoen!

Om de patch te installeren, knipt u alle onregelmatigheden langs de randen van het gat af met een schaar, bevestigt u de patch erop, speldt u deze vast met spelden en naait u deze vast. Strijk de sticker eerst met een strijkijzer door een vochtige doek en naai hem vast voor de veiligheid.

Stap 3

Een lange snede kan worden verzegeld. Neem een stuk doorzichtige tape en lijm dit over de hele lengte van de snede vanaf de rechterkant, waarbij u de randen naar elkaar toe trekt. Bevestig een stuk stof met gelijmd vlies aan de zelfkant. Trek vervolgens de tape eraf.

Stap 4

Een andere manier om een lange snede te lijmen is door de lijmzijde van het vlies eenvoudig van binnenuit op de stof te bevestigen en vanaf de rechterkant te strijken. Als u dit doet direct nadat de kleding is gescheurd en voorzichtig de randen van de stof samenvoegt, is de snede bijna onzichtbaar.

Stap 5

Je kunt de dichtgenaaide plek verbergen met een rits, knopen of kralen, of borduurwerk.

Aanbevolen: