Hoe Zich Te Ontdoen Van Spintmijten?

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Spintmijten?
Hoe Zich Te Ontdoen Van Spintmijten?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Spintmijten?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Spintmijten?
Video: Luis, schimmel, meeldauw, spint, witte vlieg. Wat doe je ertegen? | Tuinmanieren 2024, Maart
Anonim

Een spint is een klein insect dat zich nestelt op kamer- of tuinplanten en zich voedt met hun sap. Als dit ongedierte op tijd wordt gedetecteerd, kunt u er vanaf komen en de plant redden.

Hoe zich te ontdoen van spintmijten
Hoe zich te ontdoen van spintmijten

Noodzakelijk

  • - water;
  • - wattenschijfjes;
  • - stokjes "Plant-Pin";
  • - wasmiddel;
  • - alcoholische dranken;
  • - betekent "Akarin".

instructies:

Stap 1

Spintmijten verschijnen in zeer droge lucht en hoge temperaturen. Deze plaag houdt niet van vocht en vocht, daarom is water de eenvoudigste en meest effectieve remedie in de strijd ertegen. Veeg elk blad en elke stengel van de door mijten aangetaste plant af met een vochtig wattenstaafje. Verhoog de luchtvochtigheid in de kamer.

Stap 2

Om het ongedierte te verwijderen, wast u de aangetaste bladeren en stengels met warm zeepsop (gebruik waszeep om het voor te bereiden) - deze activiteit zal het aantal mijten aanzienlijk verminderen. Vaak nestelen ongedierte zich in scheuren en spleten van houten kozijnen, van waaruit ze kamerbloemen opnieuw aanvallen, dus vergeet bij het verwerken van planten de ruimte om hen heen niet.

Stap 3

Behandel de plant met ontsmettingsalcohol (test op een klein bladplaat voordat u verder gaat). Vergeet niet dat de alcohol in een dunne laag op de bladeren moet worden aangebracht, zodat deze snel verdampt en geen brandwonden veroorzaakt.

Stap 4

Neem voor een bloempot met een diameter tot 9 cm 1 Plant-Pin stick, voor een pot van 9-12 cm - 2 borden, voor een bloempot van 12-14 cm - 3 borden (neem voor elke extra 3 cm nog eens 1-2 stokjes). Steek "Plant-Pin" in de grond (op een afstand van 2 cm van de stengel) en geef de plant water: de werkzame stof van de plaat lost op, dringt in de grond en de plant neemt het op via het wortelstelsel. Al na 2-4 dagen begint de remedie te werken (het beschermt de plant gedurende 6-8 weken tegen spintmijten).

Stap 5

Weg met spintmijten met Akarin. Bestudeer de instructies zorgvuldig en los het medicijn op in de vereiste hoeveelheid water, volgens de daarin gegeven aanbevelingen. Besproei de plant dagelijks met vers bereide oplossing en bevochtig de bladeren gelijkmatig (aan beide zijden). Als een veldmijt zich op tuinplanten heeft genesteld, spuit deze dan alleen bij droog, rustig weer in de ochtend of avond. De optimale temperatuur voor een dergelijke operatie is van +12 tot +25 ° C. Spuit de planten ook niet voor de regen.

Aanbevolen: