Hoe Zorg Je Voor Aardbeien In De Zomer Voor Een Goede Oogst?

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Voor Aardbeien In De Zomer Voor Een Goede Oogst?
Hoe Zorg Je Voor Aardbeien In De Zomer Voor Een Goede Oogst?

Video: Hoe Zorg Je Voor Aardbeien In De Zomer Voor Een Goede Oogst?

Video: Hoe Zorg Je Voor Aardbeien In De Zomer Voor Een Goede Oogst?
Video: Aardbeien kweken! Algemene Info en Tips. 2024, Maart
Anonim

Een prachtige oogst van sappige en grote bessen, gekweekt en geoogst met hun eigen handen, is de echte trots van de zomerbewoner. Als tijdens de lentegroei van wortels en gebladerte de belangrijkste taak is om de plant te helpen sterker te worden en niet ziek te worden, dan is het vanaf juni noodzakelijk om de toestand van de struiken te beheersen en vervolgens de vruchten te verzamelen. Het is erg belangrijk om te weten hoe u uw aardbeien in de zomer moet verzorgen voor een goede oogst.

Hoe zorg je voor aardbeien in de zomer voor een goede oogst?
Hoe zorg je voor aardbeien in de zomer voor een goede oogst?

Zomerse aardbeienverzorging: basiswerk

  1. In de zomer moet je de grond in de bedden vochtig houden, de aardbeien ongeveer eens in de 4-3 dagen water geven, in de hitte - om de andere dag. Voor de bloei - door strooien, tijdens de bloei en vruchtvorming - onder de wortels.
  2. Mulch de grond met zaagsel, dennennaalden, tarwestro of leg een film onder de struiken. Dit houdt vocht vast, remt de groei van onkruid en voorkomt dat het fruit vies wordt.
  3. Inspecteer regelmatig planten om plagen of ziekteverschijnselen op tijd op te merken, om beschadigde delen te verwijderen.
  4. Voer de aardbeien voor en tijdens de bloei.

Verzamel tijdig rijp fruit met stengels.

как=
как=

Aardbeien voeren

Als je aardbeien goed wilt verzorgen, leer dan hoe je planten tijdig en in de juiste doseringen bemest. Een uitstekende natuurlijke meststof voor aardbeien die nog niet bloeien, is een aftreksel van jonge brandnetel, dat veel kalium en stikstof bevat. Het is noodzakelijk om 200 g brandnetelbladeren in een emmer kokend water te brouwen en twee of drie dagen te laten staan. Daarna moet de vloeistof worden gefilterd, met de struiken worden besproeid en de wortels worden gevoed.

Voor de bloei kun je 0,5 liter van een dergelijke oplossing onder elke plant toevoegen: kaliumsulfaat (5 g) en nitrophoska (25 g), verdund in een emmer water. Om aardbeien meer eierstokken te maken, kunt u een 0,02% oplossing van zinksulfaat gebruiken om ze te besproeien. Het kan worden gekocht bij de apotheek en een paar uur voor het water geven worden geconsumeerd.

Ervaren zomerbewoners kunnen nog veel meer tips geven over de verzorging van aardbeien in de zomer om een goede oogst te krijgen. U kunt beoordelen welke opties de beste resultaten geven in uw bedden.

Aanbevolen: