Hoe Stof Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Stof Te Verwijderen?
Hoe Stof Te Verwijderen?

Video: Hoe Stof Te Verwijderen?

Video: Hoe Stof Te Verwijderen?
Video: Veel stof in huis 2024, Maart
Anonim

Elke huisreiniging begint met stof. Stuifmeel, fijne vezels, vuildeeltjes, plantensporen, dierenhaar - dit alles dwarrelt in een fijne suspensie in de lucht en bezinkt in een gelijkmatige laag op het oppervlak van de objecten om ons heen. Door simpelweg het stof eraf te borstelen, komt het alleen maar in de lucht. Nadat hij door de kamer is gecirkeld, zal hij naar zijn oorspronkelijke plaats vallen.

De meeste mensen zuigen stof op
De meeste mensen zuigen stof op

Noodzakelijk

  • - Vochtige doek
  • - Stofzuiger
  • - Stofdoek

instructies:

Stap 1

Eenvoudig vegen creëert alleen de illusie van schoonmaken en kan zelfs gevaarlijk worden voor de gezondheid. Het stof, dat vredig op de vloer of meubels lag, hoewel het er niet erg aantrekkelijk uitzag, stoorde niemand. Nadat u de stofdeeltjes in de vrije vlucht heeft gestuurd, beginnen u en uw omgeving al dit vuil in te ademen totdat het weer bezinkt. Het is beter om een lelijke grijze massa waar te nemen dan je longen ermee te verstoppen.

Stap 2

Veel mensen gaan ervan uit dat een stofzuiger, zoals de naam al doet vermoeden, is ontworpen om stof op te zuigen. Dit is echter een grote misvatting. De stofzuiger zuigt stof samen met vuil aan. Het afval wordt vastgehouden in de zak of container, maar het is erg moeilijk om kleine stofdeeltjes vast te houden, ze worden door een luchtstroom terug de kamer in geslingerd. Als de resten van afval van de vorige reiniging in de stofzuiger worden opgeslagen, worden bacteriën die zich gedurende deze tijd in de stofzuiger hebben vermenigvuldigd, toegevoegd aan het verse stof. Een stofzuiger met een water- of hepa-filter kan een gedeeltelijke redding zijn, maar het zal je niet volledig van stof kunnen ontdoen. Dit betekent niet dat je helemaal niet hoeft te stofzuigen. Bereid u er maar op voor dat u na de hoofdreiniging met een stofzuiger ook het fijne stof moet opruimen dat in de lucht wordt gegooid.

Stap 3

Het stof kunt u het beste niet afvegen, maar met een vochtige doek opvangen. Als vocht op sommige oppervlakken gecontra-indiceerd is, gebruik dan een elektrostatische doek. Items met oneffen oppervlakken zoals jaloezieën zijn bijvoorbeeld moeilijk af te vegen. Breng het item naar het balkon en waaier het uit met een stofdoek - een speciale stofdoek gemaakt van veren of kunstmatige vezels.

Stap 4

Welnu, zoals ze zeggen, elk probleem is gemakkelijker te voorkomen dan er later mee om te gaan. Deze regel geldt ook voor stof. Geef de voorkeur aan gesloten kasten om planken en vitrines te openen, verwijder alle mooie, maar nutteloze fintiflyushki onder glas, behandel het oppervlak van het meubilair met een antistatisch middel, vervang het filter en de zakken in een stofzuiger zo vaak mogelijk, ventileer de kamer periodiek. Al deze eenvoudige trucs helpen je om minder stof te verzamelen, zowel in de lucht als op objecten om je heen.

Aanbevolen: