Een Vloer Kiezen Voor De Keuken: Tegels Of Laminaat

Inhoudsopgave:

Een Vloer Kiezen Voor De Keuken: Tegels Of Laminaat
Een Vloer Kiezen Voor De Keuken: Tegels Of Laminaat

Video: Een Vloer Kiezen Voor De Keuken: Tegels Of Laminaat

Video: Een Vloer Kiezen Voor De Keuken: Tegels Of Laminaat
Video: Hout, laminaat of PVC? - Gadero TV 2024, Maart
Anonim

Een keuken in een appartement of woongebouw is een plek die in het middelpunt van de belangstelling staat. Hier wordt het eten bereid, er is een koelkast en een waterkoker, hier komt de familie 's ochtends samen voor het ontbijt en ook zijn veel keukens gecombineerd met de woonkamer of eetkamer. Daarom moet de keukenruimte niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi en comfortabel zijn. Met moderne bouwmaterialen kunt u functionaliteit, bruikbaarheid en comfort in de keuken combineren.

Een vloer kiezen voor de keuken: tegels of laminaat
Een vloer kiezen voor de keuken: tegels of laminaat

Kenmerken van het keukeninterieur

Het kookproces omvat verschillende technologische fasen - het voedsel moet worden gewassen, geschild, gesneden, verwerkt en geserveerd. Daarom moet de keuken een gootsteen, werktafel, fornuis hebben. Het is duidelijk dat speciale aandacht moet worden besteed aan de vloeren in de keuken, omdat ze tijdens het koken water, puin, schoonmaken, vet uit de pan kunnen strooien. Daarom moet de vloer in de keuken zo zijn dat deze gemakkelijk en snel kan worden afgeveegd of geveegd, en er zouden geen sporen op zijn, en het zelf was duurzaam, niet bang voor chemische en mechanische schade en behield zijn uiterlijk zolang mogelijk.

Als u besluit keramische tegels of laminaat in uw keuken te installeren, moet u, voordat u voor de een of de ander kiest, alle voor- en nadelen van elk van deze vloeren in overweging nemen.

Gelamineerd karton

Laminaat is een met papier beklede vezelplaat die het uiterlijk van verschillende hout- of steensoorten, tegels of tapijten imiteert. Deze platen verschillen in de klasse van slijtvastheid, want de hoogste - klasse 33 - fabrikanten geven levenslange garantie.

De beschermlaag die een laminaat van goede kwaliteit bedekt, bevat korund, malamine of acrylaathars, waardoor deze vloer bestand is tegen allerlei destructieve invloeden, het vlekt niet en vervaagt niet. In het voordeel van het laminaat kan worden toegeschreven aan het esthetische uiterlijk, de duurzaamheid, het installatiegemak en de relatief lage kosten. Het zwakke punt van een dergelijke coating zijn de voegranden, daarom moeten ze in de keuken extra worden behandeld met vochtbeschermende preparaten.

Als er gevaar bestaat voor periodieke overstromingen van keukenvloeren, kies dan voor keramische tegels - zelfs een laminaat van zeer hoge kwaliteit zal vervormen als er enkele uren water op staat.

Keramische tegel

De voordelen van keramische tegels zijn bekend: ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, beschermen het oppervlak betrouwbaar tegen eventuele beschadigingen, zijn bestand tegen agressieve invloeden en temperatuurwisselingen, zijn niet bang voor vocht, zijn niet brandbaar en zijn milieuvriendelijk. Met behulp van keramische tegels kunnen alle ontwerpoplossingen worden gerealiseerd.

Let er bij het kiezen van een tegel op dat deze niet glad is en tot de klasse "vloer" behoort, zo'n tegel heeft een grotere dikte en sterkte.

De nadelen van deze coating zijn de complexiteit van styling, hoge kosten en het feit dat het koud aanvoelt. Het laatste nadeel wordt echter met succes opgelost door het "warme vloer" -systeem in de keuken te gebruiken.

Tegel of laminaat

Als u de voor- en nadelen van elk type dekking kent, kunt u een keuze maken op basis van uw financiële mogelijkheden en behoeften. De beste optie voor de keuken is een gecombineerde optie, wanneer de vloer in de eetkamer is bedekt met laminaat en keramische tegels in het werkgebied worden gelegd.

Aanbevolen: