Hoe Groene Uien Te Planten?

Inhoudsopgave:

Hoe Groene Uien Te Planten?
Hoe Groene Uien Te Planten?

Video: Hoe Groene Uien Te Planten?

Video: Hoe Groene Uien Te Planten?
Video: Uien kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

Uien worden beschouwd als een van de weinige gecultiveerde planten die winterhard zijn. Het verdraagt vrij gemakkelijk voorjaarsvorst. Groene uien bevatten een grote hoeveelheid vitamine C en mineralen die nodig zijn voor ieders gezondheid. Het gebruik van greens tijdens de lente beriberi helpt de immuniteit te verhogen en verkoudheid te bestrijden. En hoe leuk is het om jonge veren af te knijpen van groene uien die in je eigen zomerhuisje zijn gekweekt.

Hoe groene uien te planten?
Hoe groene uien te planten?

instructies:

Stap 1

Voor het forceren van groene uien is niet veel licht nodig, dus ze kunnen niet alleen in de zomer buiten worden gekweekt, maar ook in de herfst en winter in paniek, kassen en zelfs binnenomstandigheden. Kies een van de volgende variëteiten om uien op een veer te laten groeien: Arzamas, Bessonovsky of Rostov. Voor het planten is er een grote set of uienplukkers. De beste oogst wordt verkregen bij gebruik van een monster, de diameter van de bol moet 3-4 centimeter zijn.

Stap 2

Uien worden in het vroege voorjaar geplant, dit kan in de herfst (in de winter). In dit geval is het belangrijk om de bollen ruim voor de vorst te rooten. Plant de bollen in rijen, op een afstand van 10-15 centimeter van elkaar, de afstand tussen de rijen moet 6-8 centimeter zijn. Per vierkante meter wordt ongeveer 5-8 kilogram uien geplant. Op zeer vruchtbare grond kunt u uien op een andere manier planten - door bestrating. In dit geval worden de bollen dicht bij elkaar geplant en zal er veel meer plantmateriaal worden verbruikt.

Stap 3

Het terrein moet eerst worden bemest met minerale organische stoffen of mest. Dompel de bollen niet diep in de grond, de nek moet buiten blijven. Giet direct na het planten lauw water over de ui.

Stap 4

Gebruik topdressing in de vorm van ammoniumnitraat (verdun 20 gram nitraat per 8 liter water), kaliumchloride (15 gram per 7-8 liter water), superfosfaat (15 gram per 8 liter water). De eerste voeding is al een week na het planten van de uien nodig. De tweede - 8-10 dagen na de eerste voeding. De duur van het telen van groene uien in het voorjaar is ongeveer een maand. Nadat de veren van de ui een lengte van 30-40 centimeter hebben bereikt, worden ze met de hand geoogst.

Stap 5

In het voorjaar beginnen de uien die voor opslag zijn achtergelaten te ontkiemen. Om het niet weg te gooien, kunt u thuis groene uien kweken. Giet veengrond in een bak of pot (afhankelijk van de hoeveelheid plantmateriaal) en plant de bollen erin, dicht bij elkaar. Goed water geven en na 10 dagen op een goed verlichte plaats (vensterbank) zetten. Het is noodzakelijk om de uien 1-2 keer per week water te geven. Als de bollen niet zijn ontkiemd, moeten ze eerst een dag in warm water worden geweekt, vervolgens de nek afsnijden en in de grond planten.

Aanbevolen: