Hoe Briefpapierlijm Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Briefpapierlijm Te Verwijderen?
Hoe Briefpapierlijm Te Verwijderen?

Video: Hoe Briefpapierlijm Te Verwijderen?

Video: Hoe Briefpapierlijm Te Verwijderen?
Video: TIPS OM STICKERS EN PLAKBAND TE VERWIJDEREN, HOE DOE JE DAT? HOW TO REMOVE DOUBLE SIDED STICKY TAPE! 2024, Maart
Anonim

Briefpapierlijm werkt goed voor het lijmen van papier, karton en zelfs stof. Maar als u ermee werkt, moet u heel voorzichtig zijn - met een vloeibare consistentie kan het gemakkelijk morsen en vlekken veroorzaken, niet alleen op uw handen, maar ook op uw kleding.

Hoe briefpapierlijm te verwijderen?
Hoe briefpapierlijm te verwijderen?

Noodzakelijk

  • - warm water;
  • - Nagel lak verwijderaar;
  • - dimexide.

instructies:

Stap 1

Briefpapierlijm is de meest onschadelijke lijmsoort die er bestaat. Daarom zijn vlekken erna het gemakkelijkst te verwijderen.

Stap 2

Als er een druppel lijm op je favoriete item komt, verwijder dan eerst het grootste deel ervan. Leg hiervoor de aangetaste kleding enkele uren in de vriezer. Nadat de lijm stevig is bevroren, schraapt u de verharde gom weg met een mes.

Stap 3

Ga vervolgens verder met het verwijderen van de gevolgen. Week het kledingstuk een half uur in warm water en was het vervolgens met het normale wasprogramma voor dit kledingstuk. Haal het er dan uit en droog het af. Gebruik bij het wassen en weken niet erg heet water. Het kan zijn dat uw stof deze test nog niet doorstaat en gaat vervellen.

Stap 4

Als dat niet werkt, gebruik dan een nagellakremover. Maar alleen die waarin aceton afwezig is. Giet een paar druppels op de vlek en laat 7-10 minuten intrekken. Was je kleding daarna in een zeepoplossing. Opgemerkt moet worden dat deze stof alleen op niet-afstotende stof mag worden gebruikt, anders kunt u het beschadigde ding verder bederven.

Stap 5

De vlek kan ook worden verwijderd met een product genaamd Dimexidum (99%), dat in reguliere apotheken wordt verkocht. Maak er een wattenstaafje goed mee nat en dep de vlek ermee en was daarna de kleding. Het zal geweldig werk doen met lijm en zal de stof niet verpesten. De enige voorzorgsmaatregel is om het niet te openen zonder rubberen handschoenen aan uw handen, anders kunt u brandwonden op uw huid krijgen.

Stap 6

Verspil geen tijd als u een druppel briefpapierlijm op uw kleding ziet. Hoe eerder u begint met het verwijderen, hoe groter de kans dat u volledig van de lelijke vlek af raakt.

Stap 7

Wees voorzichtig bij het werken met de lijm de volgende keer. Draag bijvoorbeeld oude kleren die je niet erg vindt om vies te worden en weg te gooien. Of bedek je knieën en mouwen met een soort doek om te voorkomen dat er lijm op spat.

Aanbevolen: