Hoe Kunststof Ramen Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Kunststof Ramen Te Openen
Hoe Kunststof Ramen Te Openen

Video: Hoe Kunststof Ramen Te Openen

Video: Hoe Kunststof Ramen Te Openen
Video: Zelf je raam plaatsen met Roger 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig geven steeds meer mensen de voorkeur aan ramen van metaal en kunststof. En dit is geen toeval - kunststof raamconstructies hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele houten. Ze zijn duurzaam, luchtdicht, hebben een hoge mate van geluidsisolatie en hittebescherming en vereisen geen speciaal onderhoud. Bovendien bieden fabrikanten moderne ramen met handige en gebruiksvriendelijke openingsmechanismen die gunstig afsteken bij die welke op houten tegenhangers zijn geïnstalleerd.

Hoe kunststof ramen te openen
Hoe kunststof ramen te openen

instructies:

Stap 1

Alle ramen van metaal en kunststof kunnen voorwaardelijk worden onderverdeeld in verschillende typen, afhankelijk van de methode van openen - doof, uitgerust met een draaimechanisme en ramen met een uitzwaaimechanisme.

Stap 2

Blinde raamconstructies hebben geen openingsmechanisme. De installatie van blinde ramen wordt in de regel uitgevoerd in kamers met een groot aantal raamopeningen, waarvan sommige zijn uitgerust met dubbele beglazing met openingsmechanismen. Met deze aanpak kunt u aanzienlijk besparen op accessoires. Een andere veel voorkomende optie is de installatie van gecombineerde vensters. Dergelijke structuren worden geïnstalleerd op grote raamopeningen. Verschillende delen van de gecombineerde ramen zijn blind gemaakt en één - in de regel de middelste - is uitgerust met een openingsmechanisme.

Stap 3

Ramen van versterkt kunststof, uitgerust met een draaimechanisme voor het openen en scharnierende vleugels, werken op dezelfde manier als de klassieke houten constructies die iedereen kent. Het raam opent in slechts één vlak. Als u aan de hendel draait, gaat de vleugel in de regel naar rechts open. Als u wilt, kunt u echter een mechanisme installeren waarmee u het venster aan de linkerkant kunt openen.

Stap 4

De meest populaire en moderne is het uitzwaaimechanisme van raamconstructies. Dit openingsmechanisme zorgt voor verschillende extra tussenstanden.

Stap 5

Draai de raamgreep naar een horizontale positie. In dit geval wordt een speciale vergrendeling op het frame geopend en kunt u het raam op de traditionele manier openen.

Stap 6

Het is echter niet altijd nodig om het raam wijd open te zetten. In koude of regenachtige seizoenen is een kleine toevoer van frisse lucht meestal voldoende om de ruimte te ventileren. In oude houten constructies konden ventilatieopeningen deze taak meestal aan. Ramen van versterkt kunststof hebben geen ventilatieopeningen. Voor de ventilatiemodus wordt het vouwmechanisme van de structuur gebruikt.

Stap 7

Draai de raamgreep en plaats deze verticaal naar boven. In deze positie vergrendelt de raamvergrendeling de onderkant van het frame. Dankzij speciale geleiders wijkt het bovenste deel van de vleugel enkele centimeters af van de verticale stand.

Stap 8

Zet de raamkruk in een diagonale stand - het raam gaat diagonaal enkele centimeters open en zorgt voor een minimale ventilatie.

Stap 9

Houd er rekening mee dat het wisselen van de vleugelpositie moet worden uitgevoerd met het raam gesloten. Als het raam open is, kunt u de positie van de handgreep niet wijzigen.

Aanbevolen: