Hoe Om Te Gaan Met Witte Bloei Op Kamerplanten

Hoe Om Te Gaan Met Witte Bloei Op Kamerplanten
Hoe Om Te Gaan Met Witte Bloei Op Kamerplanten

Video: Hoe Om Te Gaan Met Witte Bloei Op Kamerplanten

Video: Hoe Om Te Gaan Met Witte Bloei Op Kamerplanten
Video: Zo maak je je plant weer gelukkig 2024, Maart
Anonim

Het verschijnen van witte bloei op planten veroorzaakt veel bezorgdheid, wat het op zijn beurt moeilijk maakt om voor een bloeiend huisdier te zorgen. Het leidt ook tot het optreden van ziekten en de reproductie van insecten die kamerplanten schaden.

Hoe om te gaan met witte bloei op kamerplanten
Hoe om te gaan met witte bloei op kamerplanten

De belangrijkste oorzaken van witte bloei zijn: 1. Wolluis 2. Schimmelinfecties: echte meeldauw en valse meeldauw, rot en schimmel.

- dit zijn plagen die kleverige druppels en witte afscheiding in de vorm van wattenbolletjes op de bladeren van planten achterlaten. Je kunt ze van de bladeren verwijderen met een wattenschijfje gedrenkt in zeepsop of alcohol. Vervolgens worden kamerplanten behandeld met insecticiden.

komen voornamelijk voor door hoge luchtvochtigheid in de kamer, extreme temperaturen en door de vervallen staat van de plant. Een hoge concentratie aan stikstofhoudende meststoffen en een gebrek aan calcium onder ongunstige omstandigheden leiden tot het ontstaan van schimmelziekten. Schimmelinfecties worden snel overgedragen met aarde, stof, nieuwe plantensoorten. Schimmelziekten komen veel voor bij planten als chrysanten, hortensia's en begonia's.

Hoe om te gaan met witte bloei

Het is noodzakelijk om te vechten met witte bloei, anders begint de plant te rotten en kan later afsterven. Om te beginnen moet het microklimaat van de kamer voldoen aan de omstandigheden die optimaal zijn voor deze plant. Pas daarna moet men beginnen met het nemen van corrigerende maatregelen. Er zijn veel populaire manieren om witte bloei te bestrijden. Stel je de volgende situatie voor:

Los 50 g soda en 20 g waszeep op in 10 liter water. Behandel een kamerplant met deze oplossing en herhaal de procedure na 7 dagen.

neem voor 10 liter water 5 g kaliumpermanganaat en behandel de plant met de resulterende oplossing.

2 eetlepels. ik. Los mosterdpoeder op in 10 liter warm water. Allereerst worden alle bladeren en stengels van de "aangedane plant" behandeld met de resulterende oplossingen en vervolgens worden ze besproeid.

Preventie van witte plaque

- inspecteer periodiek kamerplanten op de aanwezigheid van witte bloei en ongedierte; - verwijder stof van bladeren; - verwijder slechte bladeren die in contact staan met de grond; - optimale omstandigheden voor planten creëren: verlichting, temperatuur en vochtigheid, voeding.

Door constante zorg, het creëren van goede omstandigheden voor planten en tijdige behandeling van verschillende ziekten, kunt u genieten van de bloeiende en gezonde uitstraling van uw huisdieren.

Aanbevolen: