Moet Ik De Tuin In De Herfst Verwerken Met Kopersulfaat?

Moet Ik De Tuin In De Herfst Verwerken Met Kopersulfaat?
Moet Ik De Tuin In De Herfst Verwerken Met Kopersulfaat?
Anonim

Kopersulfaat is een oud, beproefd fungicide en veel zomerbewoners gebruiken het om tuinaanplantingen te behandelen tegen ziekten. Maar hij, samen met de profs, zijn er negatieve aspecten waarvan u zich bewust moet zijn.

Moet ik de tuin in de herfst verwerken met kopersulfaat?
Moet ik de tuin in de herfst verwerken met kopersulfaat?

Kopersulfaat is een chemische stof die schimmelinfecties in bodem en planten kan doden. Dit is het belangrijkste voordeel van dit fungicide. Tuinders gebruiken kopersulfaat op grote schaal voor het verwerken van fruitplantages en grond na de oogst.

De beschikbaarheid en goedkope kosten van het fungicide in vergelijking met veel nieuwe medicijnen voor dit doel trekken tuinders aan. Kopersulfaat is gemakkelijk te gebruiken. Voor 10 liter water wordt 100 g kopersulfaat (1% oplossing) verbruikt, dat na de oogst tegen schimmelziekten wordt gespoten. Bij contact heeft koper een nadelig effect op sporen. Een zwakkere oplossing, 50 g per 10 l water, desinfecteert de grond bij ernstige schade aan planten door verschillende ziekten.

Dit product bevat de chemische stof koper, een metaal. Bij regelmatig gebruik van kopersulfaat hoopt koper zich op in de bodem, wat leidt tot een verhoogd gehalte ervan in producten. En dit is een duidelijke schade aan de gezondheid. Koper bindt fosfor in de bodem, waardoor het ontoegankelijk wordt voor planten. Het gebruik van oplossingen van kopersulfaat bij warm weer veroorzaakt bladverbranding en leidt soms tot voortijdige bladval.

Na alles wat er is gezegd, wil ik een eenvoudig advies geven. Lees aandachtig de instructies van alle medicijnen die u gebruikt. In veel gevallen is het beter en veiliger om een Bordeaux-mengsel te gebruiken, dat niet alleen kopersulfaat, maar ook kalk bevat. Zij is het die veel van de negatieve aspecten van het gebruik van koper neutraliseert. Gebruik "chemie" niet te veel. De gezondheid van planten hangt af van onze aandacht en tijdig onderhoud van tuinbeplanting. Sterke en sterke bomen en struiken geven altijd een hoogwaardige en rijke oogst.

Aanbevolen: