Hoe Katoen Te Bleken?

Inhoudsopgave:

Hoe Katoen Te Bleken?
Hoe Katoen Te Bleken?

Video: Hoe Katoen Te Bleken?

Video: Hoe Katoen Te Bleken?
Video: 5 TIPS VOOR EEN GEZONDE VAGINA 😺 | Afscheiding | HPV | Bloedingen | Verloskundige 2024, Maart
Anonim

Elke huisvrouw kent de situatie waarin zelfs poeders van de hoogste kwaliteit niet tegen het verwijderen van vlekken op katoenen stoffen kunnen. Vaak verliest licht ondergoed zijn oogverblindende witheid, wordt geel en wordt grijsachtig. Om dit of dat ding goed te bleken, moet u enkele regels en technieken kennen die ervoor zorgen dat de producten hun oorspronkelijke sneeuwwitte uiterlijk terugkrijgen.

Hoe katoen te bleken?
Hoe katoen te bleken?

Noodzakelijk

  • - bleekmiddel;
  • - waspoederversterker;
  • - betekent "witheid";
  • - ammoniak;
  • - terpentijn.

instructies:

Stap 1

Om te voorkomen dat witte katoenen artikelen na het wassen grijs worden, moet u ze apart van lichte en gekleurde artikelen wassen. Bovendien moeten katoenen artikelen gescheiden van synthetische en wollen stoffen worden gewassen.

Stap 2

Als je katoen in een wasmachine wast, voeg dan een speciale booster of bleekpoeder toe aan gewoon waspoeder. Wees hierbij voorzichtig en lees de instructies op de verpakking van het wasmiddel, want niet elk bleekmiddel is geschikt voor gebruik in de automatische wascyclus.

Stap 3

Als je geen bleekpoeder bij de hand hebt, of als je bang bent om het product te verpesten, gebruik dan kokend wasgoed met toevoeging van een bleekmiddel van natriumhypochloriet. Deze methode werd tientallen jaren geleden veel gebruikt voor het wassen en bleken van katoenen stoffen.

Stap 4

Bij afwezigheid van een kant-en-klaar bleekmiddel, meng 0,5 kg bleekmiddel en dezelfde hoeveelheid natriumcarbonaat en verdun het mengsel in tien liter water. Laat de oplossing twee dagen staan en zeef dan. Kook katoenproducten in deze oplossing gedurende ten minste twee uur. Houd er rekening mee dat deze bleekmethode de stof snel zal verslijten.

Stap 5

Voor een zachtere bleking van katoen, voeg een paar korrels kaliumpermanganaat toe aan een emmer heet water, zodat het water slechts licht roze wordt. Giet ook 150-250 g waspoeder in de oplossing. Plaats het eerder gewassen product in de emmer, dek af met een stuk plasticfolie erop en wacht tot het water is afgekoeld. Spoel het behandelde item vervolgens grondig uit.

Stap 6

Om een katoenproduct grondig te bleken, laat u het een paar uur in water met een kleine hoeveelheid ammoniak weken voordat u het wast. Dit mengsel verzacht het water enigszins en voorkomt dat het linnen geel wordt. Als het heel erg vuil is, voeg dan twee of drie eetlepels terpentijn toe aan de compositie.

Aanbevolen: