Tuinblad- En Takversnipperaars: Selectieregels

Inhoudsopgave:

Tuinblad- En Takversnipperaars: Selectieregels
Tuinblad- En Takversnipperaars: Selectieregels

Video: Tuinblad- En Takversnipperaars: Selectieregels

Video: Tuinblad- En Takversnipperaars: Selectieregels
Video: Blad, blad, blad, blad, blad..... 2024, Maart
Anonim

Wat is niet uitgevonden om moderne tuiniers en tuiniers te helpen. Of u nu een amateur of een professional bent, er staat een enorm scala aan apparatuur, technologieën en aanverwante materialen tot uw dienst. Een goede eigenaar weet dat in de natuur alles organisch met elkaar verbonden is en er niets overbodigs is. Daarom probeert hij van zijn stuk grond een zelfvoorzienend ecosysteem te maken.

Tuinblad- en takversnipperaars: selectieregels
Tuinblad- en takversnipperaars: selectieregels

Meer recent was tuinafval van gras en takken een brandend probleem, deels opgelost met behulp van een brand, oude "tijdelijke" stortplaatsen of grootschalige "export" naar het dichtstbijzijnde bosgebied. De beschaafde aanpak trekt aan met zijn eenvoud en veelzijdigheid. Een huishoudelijke houtversnipperaar of -versnipperaar is een eenvoudig apparaat dat u niet alleen helpt bij het afvoeren van park- en tuinafval door het tot snippers te vermalen, maar u ook voorziet van mulch en kostbare humus.

Subtiliteiten naar keuze

Het eerste waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste hakselaar voor u is het motorvermogen. Om dit te doen, moet u het soort verwerkte grondstoffen, de hoeveelheid werk en de gewenste grootte van de fracties bij de uitgang weten. Qua capaciteit worden shredders ingedeeld in professioneel, semi-professioneel en huishoudelijk. Huishoudelijke apparaten zijn vaak zelfgemaakt - het ontwerp is eenvoudig.

Het vermogen is altijd recht evenredig met het volume van het verwerkte materiaal. Het is belangrijk om hier rekening te houden met de geschatte continue looptijd, zodat de motor niet oververhit raakt. Op kleine percelen is het bijvoorbeeld raadzaam om een hakselaar met laag vermogen te gebruiken, die gras en allerlei soorten zacht plantaardig afval met succes vermaalt.

Aanvankelijk werden tuinhakselaars houtversnipperaars genoemd, zo wordt het Duitse woord vertaald, het woord migreerde van het kantoorleven naar het dagelijks leven door de uitbreiding van de markt door de Duitsers.

Het tweede belangrijke punt is het kiezen van de juiste snijmethode. Door het type messen zijn slijpmachines: schijf, frezen, spiraal en gemengd. Voor het verwerken van dunne verse takken is een schijfsnijsysteem zeer geschikt, dat fijne fracties afgeeft, bijvoorbeeld geschikt voor mulchen.

Het freessysteem kan harde droge takken (maximaal 50 mm diameter) gemakkelijk omtoveren tot kruimels, een onmisbaar onderdeel voor compost. In sommige modellen is het mogelijk om de pasvorm van de snijder aan de lip aan te passen door de uiteindelijke grootte van de fracties te variëren.

Spiraalmessen (zoals een vleesmolen) doen het beter met gemengde grondstoffen. Het gecombineerde schoepensysteem, dat werkt volgens het turbineprincipe, wordt gebruikt in universele shredders die takken van verschillende diameters en alle soorten organisch afval kunnen vermalen.

Het derde dat u moet beslissen, is het type motor: elektrisch of benzine. Alles is hier eenvoudig. Kleine oppervlakken, matige volumes, onderhoudsgemak en pijnlijke gevoeligheid voor hoge decibel zijn onbetwistbare voordelen in het voordeel van een elektricien.

Aanhangers van de benzinemotor worden aangetrokken door de verhoogde prestaties en worden niet geïntimideerd door de behoefte aan brandstof, overmatig lawaai, superioriteit in gewicht en nuances in onderhoud. Denk hierbij aan zorgvuldig onderhoud van het koelsysteem en het strikt naleven van brandveiligheidsregels.

Het ontwerp en het volume van de laadtrechter spelen een belangrijke rol. Sommige hakselaars hebben een autoload-functie, wat het werken met lange takken veel gemakkelijker maakt. Evenals omgekeerd, voor snelle en veilige eliminatie van herstart. Het pakket moet ook containers bevatten voor het verzamelen van het eindproduct, van verschillende aanpassingen (containers, zakken, enz.)

Keuze van de fabrikant

Er zijn een aanzienlijk aantal shreddermodellen op de markt. Geef bij het kiezen de voorkeur aan vertrouwde bedrijven die a priori hoogwaardige goederen met een lange garantieperiode aanbieden. Bovendien hebben bekende merken in de regel een wijdverbreid netwerk van dealers, dus er zullen geen problemen zijn met reserve- of verbruiksonderdelen. En het product kan worden gerepareerd in gespecialiseerde servicecentra.

Voorzorgsmaatregelen

Overweeg zorgvuldig de kwestie van het waarborgen van de veiligheid van het werk, let op de aanwezigheid van: een rubberen gordijn dat de messen bedekt; betrouwbaar blokkeersysteem bij oververhitting van de motor, spanningsdalingen en stroomuitval; beveiliging tegen onbedoeld inschakelen wanneer de ontvanger niet is gesloten; stabiel frame; voldoende wielbreedte (om te voorkomen dat de unit op een zachte ondergrond doorvalt).

Shredders worden actief gebruikt, niet alleen op persoonlijke percelen, maar ook in grote parken waar het moeilijk is om afval te verwijderen. Dit is een erg handig hulpmiddel.

Handige, gebruiksvriendelijke huishoudelijke papiervernietigers vereisen echter elementaire zorg en aandacht van de gebruiker. Bij het werken is het raadzaam persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen (bril, handschoenen), een duwend mes te gebruiken (om te voorkomen dat u met uw handen onder het mes komt) en kledingstukken (sjaals, enz.) niet op te hangen. Laat geen stenen, plastic of metaal in de vultrechter komen. Verplaats de lopende papiervernietiger niet. Controleer voordat u het apparaat inschakelt of het mechanisme in goede staat verkeert.

Er wordt aangenomen dat de versnipperaars van de hoogste kwaliteit door Duitsland en Japan op de markt worden geleverd. Het meest populaire model van vandaag wordt gepresenteerd door bosch (Bosch), de meeste recensies op internet hebben betrekking op de wijzigingen.

Aanbevolen: