Hoe Maak Je Een Acryl Badkuip Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Acryl Badkuip Schoon
Hoe Maak Je Een Acryl Badkuip Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Acryl Badkuip Schoon

Video: Hoe Maak Je Een Acryl Badkuip Schoon
Video: Badkamer schoonmaken, kalkaanslag verwijderen, voegen wit maken 💦 Schoonmaken met Marja Middeldorp 2024, Maart
Anonim

Glad sanitair acryl is een lichtgewicht, corrosiebestendig materiaal dat vuil afstoot en weinig onderhoud vraagt. Acryl is slagvast, maar zeer krasvast. Deze omstandigheid staat het gebruik van schuurmiddelen voor het reinigen van acrylbaden niet toe.

Hoe maak je een acryl badkuip schoon
Hoe maak je een acryl badkuip schoon

instructies:

Stap 1

Reinig en desinfecteer de acrylbadkuip door een spons of zachte doek te bevochtigen met een speciaal vloeibaar reinigingsmiddel dat is ontworpen voor het reinigen van dergelijke oppervlakken. Breng het product aan op de vlek en laat het een paar minuten zo staan. Veeg het gebied af met een zachte spons of doek en spoel het oppervlak af met water. Verdun het wasmiddel in een kuip gevuld met warm water. Laat na een tijdje het water weglopen en spoel het oppervlak af. Afwasmiddel, babyzeep of douchegel kan ook helpen bij het verwijderen van vuil.

Stap 2

Roest-, zout- of kalkafzettingen moeten worden afgeveegd met een zachte doek die is bevochtigd met wijnazijn of citroensap. Spoel het gereinigde gebied af met water. Herhaal de procedure indien nodig. Gebruik fijn schuurpapier om lichte krassen te verwijderen. Veeg na het reinigen het acryloppervlak af met polijstpasta of autopoetsmiddel. Op een vergelijkbare manier kunt u de matte gebieden herstellen die op het oppervlak van het bad zijn verschenen.

Stap 3

Vlekken die niet met reinigingsmiddelen met vloeibaar acryl kunnen worden verwijderd, inwrijven en het behandelde oppervlak oppoetsen. Volg de instructies die bij de reinigingsmiddelen zijn geleverd of volg de aanbevelingen van de fabrikant: deze kunnen verschillen afhankelijk van de samenstelling van het acryl dat is gebruikt bij de vervaardiging van de badkuip.

Aanbevolen: