Hoe Het Strijkijzer Uit Elkaar Te Halen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Strijkijzer Uit Elkaar Te Halen?
Hoe Het Strijkijzer Uit Elkaar Te Halen?

Video: Hoe Het Strijkijzer Uit Elkaar Te Halen?

Video: Hoe Het Strijkijzer Uit Elkaar Te Halen?
Video: Demontage Strijkijzer B4a 2024, Maart
Anonim

Als uw strijkijzer niet meer opwarmt, haast u dan niet om het weg te gooien. Een storing kan immers heel onbeduidend zijn. Om een interne storing te verhelpen, moet het strijkijzer worden gedemonteerd en geïnspecteerd. In dit artikel zullen we het proces van het demonteren en repareren van het strijkijzer in detail bekijken.

Hoe het strijkijzer uit elkaar te halen?
Hoe het strijkijzer uit elkaar te halen?

instructies:

Stap 1

Het ijzeren lichaam is meestal moeilijk te demonteren. Open eerst de achterklep waar de elektrische draad is aangesloten. De sleuven van de schroeven die het deksel vasthouden, kunnen heel verschillend zijn. Het hangt allemaal af van de fabrikant. Soms moet je de schroevendraaier met een vijl slijpen om hem passend te maken.

Stap 2

Controleer het netsnoer nadat u het deksel hebt verwijderd. Bel hem met een tester. U kunt ook een stopcontact met een 220 V gloeilamp aansluiten op de klemmen van het strijkijzer en vervolgens de stekker aanzetten. De draadkern breekt vaak waar het snoer het ijzeren lichaam binnenkomt. Hier moet je het snoer een beetje inkorten. Als de stekker en de draadstrengen in orde zijn, verwijdert u de bovenkant van het strijkijzer van de zoolplaat om de interne componenten te controleren.

Stap 3

Bij het demonteren van de behuizing moet u alle schroeven voor de bevestiging vinden. Ze kunnen zich overal verstoppen. Na het losdraaien van de bevestigingsschroeven, zorg je voor de vergrendelingen die eruit moeten worden geperst met een mes of schroevendraaier. Onthoud wat waaraan was gehecht, en in welke volgorde. Anders loop je het risico het strijkijzer niet of niet helemaal in elkaar te zetten.

Stap 4

Na het voltooien van alle handelingen, scheidt u het ijzeren lichaam van de zoolplaat. Controleer met een tester verwarmingselement (verwarmingselement gemonteerd op de randen van de zool), thermische zekering en thermostaat. Ze zijn in serie geschakeld, dus er zouden geen problemen moeten zijn.

Stap 5

Als u geen meetapparaat heeft, controleer dan de zekering met thermostaat door ze afwisselend af te sluiten met een stuk geïsoleerde draad, waarvan de uiteinden moeten worden gestript. Sluit nu het netsnoer aan, maar vergeet het gevaar van een elektrische schok niet. U kunt dit gevaar voorkomen als u de onder spanning staande delen van het strijkijzer niet met uw blote handen aanraakt. In de uiterste stand is de thermostaat open. Het gaat aan met een karakteristieke klik tijdens het draaien. Als de contacten open zijn, kunt u ze schoonmaken met een vijl of een strook schuurpapier.

Stap 6

In strijkijzers brandt de thermische zekering meestal door. En het kan worden kortgesloten door het uit te sluiten van het elektrische circuit. Het strijkijzer kan werken zonder een werkende thermische zekering, wat een extra bescherming is voor het geval de thermostaat "plakkerig" wordt. Vergeet alleen in dit geval niet om het strijkijzer direct na het strijken uit het netwerk te halen.

Stap 7

En als de thermische zekering, thermostaat en het netsnoer goed werken, kan het strijkijzer worden weggegooid of gedemonteerd voor onderdelen.

Aanbevolen: