Hoe Een Oliekachel Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Oliekachel Te Kiezen?
Hoe Een Oliekachel Te Kiezen?

Video: Hoe Een Oliekachel Te Kiezen?

Video: Hoe Een Oliekachel Te Kiezen?
Video: Hoe kies ik de juiste kachel? 2024, Maart
Anonim

Oliekachels winnen aan populariteit als extra warmtebron. Bovendien zijn ze compact, brandveilig en gemakkelijk mee te nemen. Hoewel de keuze aan kachels in bouwmarkten tegenwoordig enorm is, betekent een breed assortiment niet altijd een gemakkelijke keuze. Dus hoe begrijp je de fijne kneepjes van een goede verwarming?

Hoe een oliekachel te kiezen?
Hoe een oliekachel te kiezen?

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste kenmerken van olieverwarmers is vermogen. Bepaal daarom eerst de grootte van de ruimte die u wilt verwarmen. Heb je een kleine ruimte, dan is een apparaat met een vermogen tot 1500 W geschikt voor jou. Voor een groter oppervlak heb je een kachel nodig met een vermogen van 2000 watt of meer. Welnu, voor gebouwen van meer dan 25 vierkante meter moet u apparaten van meer dan 2500 watt kopen. Maar onthoud dat hoe krachtiger de apparaten, hoe hoger het stroomverbruik.

Stap 2

Een even belangrijk kenmerk is het aantal verwarmingssecties. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de grootte van de kamer. Natuurlijk, hoe meer secties een radiator heeft, hoe beter deze de kamer verwarmt. Houd er rekening mee dat een radiator met minder secties sneller opwarmt.

Stap 3

Alle moderne kachels hebben thermostaten die automatisch de verwarming van het apparaat regelen. Maar zorg er bij het kiezen van een kachel toch nog eens voor dat deze beschikbaar is. Bij de meeste modellen is het ook mogelijk om de verwarmingstemperatuur in de handmatige modus in te stellen.

Stap 4

Naast de thermostaat hebben alle kachels een ingebouwde luchtverhitter. Hiermee breng je de temperatuur in een koude ruimte snel op een comfortabele temperatuur doordat er constant warme lucht circuleert. Maar voordat u koopt, moet u het apparaat inschakelen en het geluidsniveau controleren. Merk op dat de aanwezigheid van een luchtverhitter leidt tot een verhoging van de kosten van de verwarming.

Stap 5

In sommige modellen is er een timer, die het mogelijk maakt om de tijd voor het in- en uitschakelen van het apparaat vooraf in te stellen. Deze functie is erg handig voor degenen die het huis voor hun aankomst warm willen houden.

Stap 6

Ook zijn alle heaters voorzien van zwenkwielen. Meestal zijn ze van plastic, maar op dure modellen kunnen ze van rubber worden voorzien, waardoor ze tijdens het verplaatsen geen krassen op de vloer maken.

Aanbevolen: