Wasmachine In De Badkamer: Indeling, Aansluiting

Inhoudsopgave:

Wasmachine In De Badkamer: Indeling, Aansluiting
Wasmachine In De Badkamer: Indeling, Aansluiting

Video: Wasmachine In De Badkamer: Indeling, Aansluiting

Video: Wasmachine In De Badkamer: Indeling, Aansluiting
Video: Zelf je wasmachine installeren | Beko 2024, Maart
Anonim

De wasmachine is al lang een van de meest voorkomende en noodzakelijke soorten huishoudelijke apparaten. In de meeste gevallen wordt het in de badkamer geïnstalleerd. Bij het installeren van de machine kunt u echter met een aantal problemen worden geconfronteerd.

Wasmachine in de badkamer: indeling, aansluiting
Wasmachine in de badkamer: indeling, aansluiting

Ruime badkamers in moderne appartementen zorgen voor een gemakkelijke installatie van de wasmachine. Als de badkamer klein is (zoals bijvoorbeeld in de zogenaamde "Chroesjtsjovs"), kan de plaatsing van de wasmachine een probleem worden. Daarom moet u, voordat u deze huishoudelijke apparaten koopt en installeert, goed nadenken en alles goed berekenen.

Hoe een wasmachine in een badkamer te installeren

Als uw badkamer een groot oppervlak heeft, kunt u er gemakkelijk bijna elk model huishoudelijke wasmachine in plaatsen. Hier is het al onbelangrijk wat de capaciteit van de trommel is, en het systeem voor het laden van de was is horizontaal of verticaal. Het belangrijkste is om de onderstaande regels te volgen.

Installeer de wasmachine niet in de buurt van een badkuip, douchecabine of wastafel. Een hoge luchtvochtigheid heeft immers een slechte invloed op de elektronische "vulling" en kan leiden tot onderbrekingen in de werking van apparatuur, of zelfs uitschakelen.

Probeer het in de buurt van waterleidingen, rioolbuizen en een stopcontact te vinden. Zo bescherm je jezelf tegen een aantal extra werkzaamheden die samenhangen met de installatie van de aangekochte apparatuur. Als u de machine desondanks niet in de buurt van de leidingen hebt kunnen installeren, controleer dan of alle onderdelen en elementen veilig zijn.

Ook in een ruime badkamer moet de wasmachine zo geplaatst worden dat deze de bewegingsvrijheid zo min mogelijk belemmert, want zo voel je je prettiger.

Plaats ook geen wasmand, wasgerei, enz. op het deksel van de machine. De elektronische "vulling" bevindt zich immers direct onder dit deksel en zelfs een kleine doorbuiging kan een storing in de werking ervan veroorzaken.

Als uw badkamer nogal krap is, wordt de wasmachine in ieder geval zeer dicht bij het bad, de douche of de wastafel geïnstalleerd. Het is jouw taak om het zo in te richten dat je min of meer vrij door de badkamer kunt bewegen en het laden en lossen van linnengoed kunt manipuleren. En dit hangt in de eerste plaats af van de grootte van de wasmachine. Voor kleine badkamers heeft het de voorkeur om een smalle machine aan te schaffen met een kleine trommelinhoud. Voor dergelijke gebouwen is het het beste om een wasmachine met bovenlader te kopen, deze neemt in de regel minder ruimte in beslag en is handiger in gebruik.

In ieder geval is het beter om een wasmachine te kiezen van een betrouwbare, vertrouwde fabrikant. Bijvoorbeeld Bosh of Candy.

Maak uzelf zorgvuldig vertrouwd met de fabrikanten, de technische kenmerken van de wasmachines, lees de recensies op internet.

Een wasmachine aansluiten op communicatie

Als er meestal geen problemen zijn met het aansluiten van de wasmachine op het elektriciteitsnet, vooral in moderne gebouwen (alleen een geaard stopcontact is nodig), kost het installeren van het vul-/aftapsysteem tijd en moeite.

De toevoerslang van de wasmachine moet aan het ene uiteinde worden aangesloten op de toevoerleiding en aan het andere uiteinde op de watertoevoer. De beste manier om dit te doen is als volgt. Verwijder eventuele flexibele verbindingen in de badkamer (bijvoorbeeld waardoor de stortbak van het toilet wordt gevuld), sluit er een T-stuk op aan en installeer de verbinding vervolgens opnieuw. Het is wenselijk om zo'n T-stuk te hebben met een kraan op de aftakleiding die naar de zijkant vertakt. Sluit vervolgens de toevoerslang aan op deze kraan. Uw wasmachine wordt "voorzien" van kraanwater en kan indien nodig worden uitgeschakeld.

Het afvalwater kan op twee manieren worden afgevoerd: ofwel bevestig de afvoerslang aan de zijkant van het bad zodat het water erin stroomt, of installeer een nieuwe sifon onder de wastafel, voorzien van een zijafvoer voor het aansluiten van de afvoerslang. Beide methoden hebben zowel voor- als nadelen. Kies maar.

Als de lengte van de toevoerslang die bij de wasmachine is geleverd niet voldoende is om op de watertoevoer aan te sluiten, koop dan een langere. Het is waar dat de kwaliteit van winkelslangen vaak slecht is en merkslangen die bij servicecentra kunnen worden gekocht, zijn erg duur.

Zorg ervoor dat de schroefdraadverbinding van de toevoerslang naar de waterleiding wordt afgesloten met een wikkeling! Als wikkeling kunt u bijvoorbeeld FUM-tape of vlas (hennep) gesmeerd met UNIPAK-kit gebruiken.

Als al het werk zorgvuldig en zorgvuldig wordt uitgevoerd, zal de wasmachine niet alleen goed werken, maar ook dienen als een goed aanvullend element van het interieur van uw badkamer.

Als (en in sommige Chroesjtsjov-huizen is dit niet ongebruikelijk) uw badkamer zo klein is dat het zeer problematisch is om er zelfs een kleine wasmachine in te plaatsen, moet u deze in de keuken installeren.

Aanbevolen: