Hoe Een Raam Te Schilderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Raam Te Schilderen?
Hoe Een Raam Te Schilderen?

Video: Hoe Een Raam Te Schilderen?

Video: Hoe Een Raam Te Schilderen?
Video: Hoe ramen en deuren buiten dekkend schilderen? Schilderkluswijzer 2024, Maart
Anonim

Het schilderen van een houten raam is een eenvoudige procedure. Het wordt aanbevolen om het uit te voeren als dat nodig is of op elk moment wanneer u het uiterlijk van het raamkozijn wilt wijzigen. Meestal worden frames wit geverfd of gelakt om de kleur en structuur van natuurlijk hout te behouden.

Hoe een raam te schilderen?
Hoe een raam te schilderen?

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met schilderen, moet u ervoor zorgen dat alle vleugels probleemloos werken. Als die er zijn, moet u de ontstane problemen oplossen - vervang of repareer de scharnieren en fittingen. Breng plakband aan op het glas.

Stap 2

Schuur het hele frame. Besteed bijzondere aandacht aan verdonkerde gebieden, gebieden met schimmel en afbladderende verf. Wees extra voorzichtig bij het werken in de buurt van glas. Onnauwkeurigheid kan zowel hout als glas beschadigen.

Stap 3

Reinig het raam van stof en pluisjes. Vul scheuren en deuken met stopverf en schuurpapier. Het resultaat moet een vlak en glad oppervlak zijn. Onbehandelde gebieden worden gemakkelijk blootgesteld aan de omgeving, wat onomkeerbaar zal leiden tot de vorming van defecten aan het oppervlak van het hout. Prime het frame. Het wordt aanbevolen om hiervoor een primer op waterbasis te gebruiken.

Stap 4

Bedek met vernis of verf. Als het raam wordt geïnstalleerd in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, is het juister om een verf op oliebasis te gebruiken. Bij het kiezen van verven en vernissen, moet u de voorkeur geven aan een coating voor interieurwerkzaamheden. Nadat de verf volledig is opgedroogd, inspecteert u het oppervlak zorgvuldig en brengt u indien nodig een tweede laag vernis of verf aan.

Stap 5

Laat het frame goed drogen en was het met koud zeepsop en ammoniak. Veeg grondig. Onderzoek de bril. Als er inkt op komt, verwijder deze dan met een schraper of oplosmiddel.

Aanbevolen: