Hoe Plafondbehang Te Plakken?

Inhoudsopgave:

Hoe Plafondbehang Te Plakken?
Hoe Plafondbehang Te Plakken?

Video: Hoe Plafondbehang Te Plakken?

Video: Hoe Plafondbehang Te Plakken?
Video: Vliesbehang behangen: hoe breng je het aan? | Wanden en Plafonds | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Bij reparaties binnenshuis eerst de plafonds behangen. Ga dan pas naar de muren. Plafondwerk vereist fysieke kracht en vaardigheid. Probeer met een paar vrienden of familieleden aan het plafond te hangen. Handen zijn niet overbodig. Zorg ervoor dat er geen tocht is, sluit deuren en ventilatieopeningen. Als je open plekken met elektriciteit hebt - stopcontacten, schakelaars, lampuitgang - isoleer ze dan of draai de stekkers uit.

Hoe plafondbehang te plakken?
Hoe plafondbehang te plakken?

Noodzakelijk

  • - Behang;
  • - trapladder;
  • - behanglijm;
  • - emmer;
  • - rol;
  • - plastic pallet;
  • - borstels;
  • - schildersmes;
  • - potlood;
  • - schone lappen;
  • - dweil;
  • - Roulette.

instructies:

Stap 1

Controleer het plafond op gereedheid voor behangen. Het oppervlak moet geëgaliseerd, gegrond en goed gedroogd zijn, zonder resten van oud behang, verf of krijt. Er mogen geen onbehandelde lekken of beschimmelde plekken zijn. Als uw plafond aan alle eisen voldoet, meet het dan nauwkeurig op en ga naar de winkel voor behang.

Stap 2

Koop alle materialen die je nodig hebt in één keer. Voor vinyl, papier en vliesbehang verschillen de lijmeisen. Let op de instructies. Vergeet niet op het rollabel te kijken voor de pasvorm van de panelen, kies met dit in gedachten het aantal behangpapieren.

Stap 3

Snijd de panelen op maat met een schildersmes. Voeg een paar centimeter toe aan elk stuk voor het geval dat. Bereid alle strips tegelijk voor. Doe dit op een plastic folie verspreid over de vloer als je behang moet worden ingevet met lijm. Vliesbehang rolt droog aan het plafond, er is geen backing voor nodig.

Stap 4

Verdun de lijm. Giet water in de emmer in de hoeveelheid die op de verpakking staat aangegeven. Giet de lijm erbij en roer goed. Laat het 15 minuten zitten en zwellen.

Stap 5

Trek een lijn over het plafond. Als u zich erop concentreert, voegt u de eerste pagina toe. Leg op een vlak vanuit de hoek de breedte van de rol opzij en maak met een potlood op het niveau een gelijkmatige rechte lijn van de ene muur naar de andere. Plak het behang zo dat het licht langs het canvas valt, dat wil zeggen van het raam naar de tegenoverliggende muur. Dan zijn de voegen onzichtbaar, ook als je het behang overlappend verlijmt.

Stap 6

Bevochtig de roller in een emmer lijm, wring hem uit in een plastic bak en bedek het gesneden paneel of het plafond als je een niet-geweven basis hebt. Vouw het behang vanaf de randen naar het midden.

Stap 7

Ga op de ladder staan dicht bij de muur. De tweede persoon geeft je de rand van een opgevouwen, besmeurd stuk behang. Bevestig het canvas aan het plafond, verwijzend naar de getekende lijn. Een partner die een dweil oppakt, moet de strook achter u uitgerold houden en naar de oppervlakte drukken.

Stap 8

Verwijder lijm en lucht van onder de doek. Maak visgraatbewegingen met een plastic spatel en strijk voorzichtig glad van het midden naar de randen. De strepen moeten vrij zijn van kreukels en luchtbellen. Als er lijm op het behang komt, veeg het dan af met een doek.

Stap 9

Plak op de rest van de behangstroken. Verbind de panelen voorzichtig zodat de opening niet zichtbaar is. Als het behang een patroon heeft dat moet worden aangepast, lijn het dan niet verkeerd uit.

Stap 10

Als je klaar bent, sluit je de deur naar de kamer. Probeer er de volgende dag niet heen te gaan, om geen extra tocht te regelen. Het behang moet volledig drogen. Daarna kun je met een schildersmes alle extra stukjes behang die op de muren komen afknippen.

Aanbevolen: